TRI METKA U GLAVU: Arkanovac ubijen dok je pričao s rođacima iz Srbije!

Bez milosti: Brutalni snimak ubistva Gorana Popovića u Boliviji

TRI METKA U GLAVU: Arkanovac ubijen dok je pričao s rođacima iz Srbije!

Crna Hronika -
Napadač gotovo prislonio cev pištolja na Popovićevo teme, a on ga nije primetio jer je bio zadubljen u monitor svog kompjutera

BEOGRAD - Snimak ubistva Gorana Popovića (39), saradnika Darka Šarića, osvanuo je na internetu, a veruje se da ga je u medije pustila bolivijska policija kako bi što pre identifikovala ubicu.Na snimku koji su 14. jula napravile sigurnosne kamere, instalirane u internet kafeu u kojoj se zločin dogodio, jasno se vidi kako ubica u narandžastoj majici, tamnim pantalonama, crnim patikama i s kačketom na glavi polako prilazi Popoviću, koji je sedeo za kompjuterom leđima okrenut ka prolazu.

Ubijen... Goran Popović
Ubijen... Goran Popović

- Popović je bio potpuno opušten. Levu ruku držao je na obrazu, a drugu na mišu. Policija veruje da je u tom momentu preko interneta razgovarao s rođacima iz Srbije, ali to se još proverava. U svakom slučaju, ubica je polako prišao Popoviću i na korak od njega izvadio pištolj. Gotovo da prislonio pištolj na Popovićevo teme - ispričao je jedan od svedoka policiji.

Darko Šarić
Darko Šarić

Okrenuo leđa ubiciUdubljen u surfovanje po internetu, Popović nije primetio ubicu, tako da nije ni pokušao da se zaštiti.- Nakon prvog metka glava mu je klonula, a ubica ga je tada overio sa još dva! Ljudi koji su sedeli u kafiću uspaničili su se. Okretali su se oko sebe gledajući kako da pobegnu, ali prolaz je bio suviše uzak da bi izbegli ubicu, koji je, krenuvši ka izlazu s pištoljem, izgurao napolje mladića koji je stajao iznad svog druga u odeljku pored Popovićevog - ispričao je očevidac zločina.Goran Popović je poslednjih godina radio s južnoameričkim narko-kartelima.

Marko Nicović
Marko Nicović

Draškovićev čuvar- Goranov brat Zoran svojevremeno je bio policajac u Somboru, a kasnije i telohranitelj Andrije Draškovića. Oni su čak bili i prijatelji s Draškovićem, budući da su istovremeno služili kaznu. Braća su 2004. pobegla iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde su izdržavali šestotodišnju robiju zbog otmice Dušana K. Njihov advokat je rekao da su to uradili zato što su dobili informaciju da su osumnjičeni za likvidaciju Slavka Ćuruvije, zbog čega su tokom „Sablje“ saslušavani i testirani na poligrafu - kaže naš izvor.Popovići su kasnije preko medija „obećali“ da će se vratiti u zatvor kad procene da im bezbednost nije ugrožena. Posle bekstva su se krili u Zagrebu, gde je Goran bio u romantičnoj vezi s Hrvaticom Anom Vrtulek, optuženom da je opljačkala osiguravajuće društvo za više od milion evra.

Reč stručnjaka Marko Nicović za Kurir UDAR NA ŠARIĆEV KLANMarko Nicović, bivši šef beogradske policije, smatra da ova ubistva imaju veze s hapšenjem Darka Šarića, pljevaljskog narko-bosa.- Južnoamerički karteli i ruska mafija, koja sarađuje s njima, žele da eliminišu svedoke i kidaju sve lance koji su veza s Šarićem kako bi sprečili da i sami budu uhapšeni! Šarić je nekoliko meseci pre hapšenja bio pod kontrolom DEA i CIA, pa se u kartelima plaše da im je zauzvrat dao važne informacije. Nakon hapšenja Šarića jasno je da DEA kontroliše sve njegove poslove s kartelima i sigurno je da će se sa ubijanjem članova klana Darka Šarića nastaviti - kaže on.BekstvoSAUČESNIK ČEKAO NA MOTORUNapadač je posle ubistva pobegao motorom koji je vozio njegov saučesnik.„Popovićevo ubistvo povezano je s likvidacijom Gorana Federika Stavrića, nekadašnjeg pripadnika Arkanovih ‚Tigrova‘. Oni su ubijeni u okviru rata narko-kartela s balkanskom mafijom, a sumnja se da zločin ima veze sa zaplenom tri tone kokaina u Čileu“, navode bolivijski mediji.Čovek od poverenja pljevaljskog bosaUPOZNAT SA SVIM POSLOVIMA Popović je živeo u Boliviji pod lažnim imenom David Eterović Melgar, a njegov pravi identitet utvrđen je na osnovu otisaka prstiju.- Bio je na ratištima širom bivše SFRJ, a posle je organizovao šverc velikih količina oružja i droge. Iz Južne Amerike je održavao veze s ljudima u Srbiji i veruje se da je do detalja bio upućen u poslove Šarićevog narko-kartela - kaže izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track