TUČA U BRANKOVOJ: Pretučeni Nemac operisan, ali je u teškom stanju
Foto: Zorana Jevtic

Urgentni centar

TUČA U BRANKOVOJ: Pretučeni Nemac operisan, ali je u teškom stanju

Crna Hronika -
Strani državljanin dovezen je s teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja i u moždanim ovojnicama

BEOGRAD - Nemački državljanin koji je teško povređen tokom noći u Beogradu operisan je u Urgentnom centru Srbije i njegovo zdravstveno stanje još uvek je teško, izjavio je pomoćnik direktora te zdravstvene ustanove Dušan Jovanović.

On je u Urgentni centar dovežen sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama.

"Operisan je i za sada je njegovo stanje teško, ali se nadamo da će biti dobro", rekao je Jovanović.

Strani državljanin, koji je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije, noćas oko 3 sata u tuči u Brankovoj ulici zadobio je teške povrede, izjavila je ranije portparol Hitne pomoći dr Nada Macura.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da je beogradska policija na terenu i da intenzivno radi na utvrđivanju tačnih činjenica ovog napada, kako bi što pre pronašla počinioca.

Ministar Stefanović najstrože osuđuje napad na nemačkog državljaninaMinistar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najstrože osuđuje napad na nemačkog državljanina D. H. (1987), koji se rano jutros dogodio na Zelenom vencu, i koji je tom prilikom zadobio teške telesne povrede."U našu zemlju i u naš Beograd dobrodošli su svi stranci i ljudi koji donose dobru volju, pozitivnu energiju i svoj novac. Nećemo dozvoliti da se ovakve stvari događaju nekažnjeno i, kao i što smo i do sada uhapsili počinioce najtežih krivičnih dela, isto tako ćemo uhapsiti i napadače na nemačkog državnjanina. Naredio sam intezivnu istragu kako bi se počinoci ovog događaja što pre priveli pravdi. Pored beogradske policije uključio sam u istragu i iskusne profesionalce Uprave kriminalističke policije", izjavio je ministar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track