TUGA U SOPOTU: Otac dečaka kojeg je ubio šporet hteo da se obesi!
Foto: Silvija Slamnig

Ne može da prepozna brata ni sestru

TUGA U SOPOTU: Otac dečaka kojeg je ubio šporet hteo da se obesi!

Crna Hronika -
Stalno doziva sina i kao nekom bunilu je. On je dečaka odgajio, jer ih je njegova majka napustila odmah po porođaju. Držao ga je kao malo vode na dlanu, kaže Draganova sestra

"Kada je Dragan video nožice svog sina ispod šporeta, vrisnuo je neverovatnim krikom. Pokušali su da ga reanimiraju, ali je već bilo kasno. Dragan se, shvativši da mu je sin mrtav, obeznanio. Plakao je i dozivao ga. Njegovo lice je bilo neprepoznatljivo. Bilo je skroz crno. Nikoga nije prepoznavao, ni rođenu braću, ni sestru!

Sinoć je pokušao da se obesi, jedva smo ga spasli!“, rekla je potreseno sestra Dragana Milića, koji je u petak ostao bez svog četvorogodišnjeg sina Darka kada je na mališana u dvorištu porodične kuće u selu Guberevac, u Sopotu, pao stari električni šporet i smrskao ga.

Otac u teškom stanju

Dan posle tragedije, u dvorištu porodične kuće Milić juče se okupila rodbina. U suzama, nemo su gledali ispred sebe.- Draganu je ponovo skočio pritisak. Ima 175 sa 110. Niži je nego jutros... Ne znam da li ponovo da zovem Hitnu pomoć?! - upitala je tiho Draganovu sestru jedna od rođaka koja je izašla iz kuće. Sestra je odmahnula glavom i rekla da treba sačekati dok lek ne počne da deluje.- Dragan je mnogo loše. Sinoć je pokušao da se ubije. Non-stop je pod lekovima i doziva sina. Kao u nekom bunilu je. On je dečaka odgajio, jer ih je njegova majka napustila odmah po porođaju. Držao ga je kao malo vode na dlanu. Svuda je išao sa njim, čak i na posao, kada je išao da nadniči. Dečak je bio veseo, mazan i pun ljubavi. Svi smo ga voleli, a otac ga je obožavao - objasnila nam je sestra, dodajući da i ona ima četvorogodišnjeg sina, pa može da zamisli kroz šta njen brat prolazi.Inače, mališan je, kako saznajemo, poginuo u petak oko 16.35, kada se navodno dok se igrao sapleo na cepanicu i udario u šporet koji je nestabilno stajao na kosini. Otac Dragan je bio na samo nekoliko metara od nesrećnog dečaka, ali nije čuo vriske, jer je popravljao motornu testeru.

- Tuga je to... Dragan ga je pazio kao što retko ko pazi svoju decu, ali nekada je dovoljan minut. Sudbina je to, valjda... Ko će ga znati - dodaju meštani Guberevca kroz uzdahe i dalje u neverici.

Dečakova majka se juče porodila!

Majka preminulog dečaka je pričala da je bolestan i da neće moći da prohoda i ostavila ga je, iako su njemu trebali samo ljubav, nega i pažnja. To je i dobio od svog oca, koji ga je čuvao kao zenicu oka. Prohodao je i nije prestajao da priča i tako nas je sve zabavljao... Ali šta ćeš, njegova majka je čudna žena. Pila je sve vreme trudnoće. Od kada ih je napustila, nije se nijednom javila. No, to joj nije prvi put, ona već ima ćerku od oko 18 godina iz prvog braka, sa kojom nije u kontaktu.

Koliko je život čudan, govori i to da se ona istog dana kada joj je sin izgubio život ponovo porodila. Jedno dete joj se rodilo u četiri ujutro, a drugo je preminulo u 16 časova. Za svoje preminulo četvorogodišnje dete nije ni pitala - priča Draganova sestra.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track