TUŽILAŠTVO U PRIŠTINI: 96 osumnjičeno za terorizam i učešće u ratovima!
Foto: AP Photo

Članovi Al Nusre i ISIS

TUŽILAŠTVO U PRIŠTINI: 96 osumnjičeno za terorizam i učešće u ratovima!

Crna Hronika -
Dosjei svih 96 osumnjičenih za terorizam puni su podataka o njihovim vezama sa terorističkim organizacijama i grupaa koje su organizovale njihov odlazaka na ratišta Sirije i Iraka, kao i da su planirali terorističke napade

PRIŠTINA - Kosovsko specijalno tužilastvo potvrdila je danas Radiju Kosova da je ukupno 96 osoba pod sumnjom da je uključeno u terorističke aktivnosti i organizacije i odlazak u ratove u Siriji i Irak.

Ovim brojem, navelo je tužilaštvo, nije obuhvaćeno oko 100 ljudi za koje se pretpostavlja da učestvuju u borbama u Siriji i Iraku.

Mediji u Prištini prenose da je kvalifikacija "sumnja za terorističke aktivnosti" povećala angažovanost u tužilaštvu Kosova i da se za sada zna da je u dosijeima tužilastva ukupno 96 osoba osumnjičeno da je uključeno u grupe koje organizuju odlazak u ratu u Siriji.

Specijalno tužilaštvo Kosova je objavilo da je do juna ove godine evidentiralo 36 lica u ukupno 13 slučajeva istrage pod sumnjom za učestvovanje u ratovima u Siriji i Irak i planiranje teroristickih napada.

"Do juna 2014. imali smo 13 slučajeva istrage sa ukupno 36 lica. Od toga je za 34 doneta odluka za otvaranje istrage, a za dva preostala podignute su optužnice", rekla je portparolka tužilaštva Liridona Kozmaci za Radio Kosovo, a prenosi "Ekspres".

Ovom broju se priključuje i 40 osoba koji su uhapšeni u ponedeljak na celom Kosovu, a očekuje se da će biti obuhvaćeno još 20 osoba za koje se sumnja da su u vezi sa osumnjičenima.

Prištinski mediji prenose da je do sada u ratu u Siriji, na strani opozicije, poginulo 16 kosovskih Albanaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track