TUŽILAŠTVO ZAHTEVALO: Veštaci utvrđuju sa kojom brzinom je Milićev udario Luku Jovanovića!
Foto: Printskrin

Potraga za Kantrimenom i dalje traje

TUŽILAŠTVO ZAHTEVALO: Veštaci utvrđuju sa kojom brzinom je Milićev udario Luku Jovanovića!

Crna Hronika -
Treće osnovno tužilaštvo je zatražilo da se na osnovu povreda nastradalog Jovanovića, oštećenja na automobilu lada, kao i pronađenog retrovizora „kantrimena“, obavi saobraćajno-medicinsko veštačenje da se utvrdi gde je došlo do kontakta i pri kojoj brzini

BEOGRAD - Važan dokaz u postupku protiv vozača „kantrimena Marka Milićeva, koji je izazvao smrt Luke Jovanovića, biće saobraćajno-medicinsko veštačenje koje je započeto na zahtev Trećeg osnovnog tužilaštva.

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo da se na osnovu povreda nastradalog Jovanovića, oštećenja na automobilu „lada“ koji je on gurao sa drugovima, kao i pronađenog retrovizora „kantrimena“, obavi saobraćajno-medicinsko veštačenje, kojim treba da se utvrde okolnosti ove nesreće.

Povrede Jovanovića utvrđene su prilikom obdukcije, „lada“ je veštačena odmah posle nesreće, kada je i nađen bočni retrovizor s „kantrimena“ koji je imao serijski broj.

Na osnovu toga, veštaci za saobraćajne nesreće treba da utvrde gde je došlo do kontakta i pri kojoj brzini. Policija i dalje traži „kantrimena“ ili delove ovog automobila.

Postupak se vodi protiv Marka Milićeva, njegovog kuma Bratislava Vesovića i taksiste Saše Jankovića. Milićev se tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, ali i nepružanje pomoći povređenom u nesreći. Za oba dela je propisana kazna od jedne do osam godina zatvora, pa mu preti maksimalnih 15 godina i 11 meseci.

Njegov kum se tereti za pomaganje učiniocu krivičnog dela, a taksista za neprijavljivanje saobraćajne nesreće.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track