UBIO DRUGA U KAFANI: Sakrio pištolj, a onda rekao da je pucao slučajno!

Tragedija kod Negotina

UBIO DRUGA U KAFANI: Sakrio pištolj, a onda rekao da je pucao slučajno!

Crna Hronika -
Policija uhapsila Velju Mladenovića (23) iz sela Plavna kod Negotina. Još se utvrđuje da li je u Sašu Mikulovića (32) pucao s namerom, ili je reč o ubistvu iz nehata

NEGOTIN - Velja Mladenović (23) iz sela Plavna uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja ubio druga Sašu Mikulovića (32) u kafani „Crveni jasen“, u selu Štubik, kod Negotina. Još se utvrđuje da li je pištolj slučajno opalio, ili je Mladenović ubio prijatelja posle svađe.Zločin se dogodio u noći između petka i subote.- Društvo od sedam momaka iz Plavne došlo je u kafanu u 23 sata. Seli su za sto u sredini kafane i naručili turu. Sat kasnije naručili su još jednu. Nisu bili pijani niti nepristojni, nisu ni galamili. Veselili su se uz muziku kao i ostali gosti - priča Novica Milenković, suvlasnik kafane „Crveni jasen“.Preminuo u bolniciČetrdesetak minuta posle ponoći muzika je krenula da svira za fajront.- Bio sam za šankom kad sam čuo prasak, možda slabiji od petarde jer je muzika bila glasna. Niko nije reagovao, samo je jedan momak ustao, uhvatio se za stomak, krenuo korak od stola i pao. Pomislili smo da je pijan, pa da ga podignemo. Kad smo prišli, videli smo da se drži za stomak. Podigli smo mu košulju i videli ranu i malo krvi. Shvatili smo da je upucan i odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju - kaže Milenković.Nesrećni mladić je brzo prevezen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama. Kad je Mikulović pogođen, u prvi mah se nije znalo ko je i odakle pucao. Gosti kafane su se međusobno zgledali, a za to vreme Mladenović je iskoristio priliku i krišom izašao iz lokala.Bacio oružje u šiblje- Otišao je do šiblja i bacio pištolj. Međutim, kad je došla policija ipak je priznao šta je uradio i odveo policajce na mesto gde je sakrio CZ - kaže izvor Kurira.Mladenović je inspektorima rekao da je pištolj slučajno opalio i da nije hteo da ubije druga.- Hteo sam samo da prebacim pištolj iz jednog džepa u drugi i tad je slučajno opalio. Zbog glasne muzike to niko nije primetio, a ja sam se uplašio i ćutao - pravdao se osumnjičeni.

Za ovim stolom su sedeli... Vlasnik kafane „Crveni jasen“
Za ovim stolom su sedeli... Vlasnik kafane „Crveni jasen“

Gost iz kafaneSVE VREME SU SE VESELILIBuda K., gost sa susednog stola, kaže da momci iz Plavne nisu bili problematični.- Sve vreme su sedeli, ćaskali prijateljski i veselili se. Teško je objasniti da li je namera ili nehat, stvarno ne znam. Bio sam za sledećim stolom, iza upucanog. Da je promašio njega, pogodio bi mene - rekao je Buda K.Tuga u seluSAŠA IZDRŽAVAO PORODICUU selu Plavna svi žale za Mikulovićem.- Saša je bio divan mladić, vredan i radan. Radio je sve fizičke poslove, gde god ga je ko zvao. Otac mu je bolestan, a imao je dve sestre i brata. Majka ih je napustila kad su bili mali. Cilj mu je bio samo da porodici obezbedi sredstva za život - priča meštanka sela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track