UBISTVO DRVOSEČE: Likvidaciju udvarača platila sa 30.000 dinara!

uznemiravao je SMS porukama

UBISTVO DRVOSEČE: Likvidaciju udvarača platila sa 30.000 dinara!

Crna Hronika -
U optužnici Višeg tužilaštva, tužilac je došao do novih dokaza prema kojima je Draga Nedeljković osumnjičena da je dala 30.000 dinara Milunu Miliću da ubije drvoseču Radeta Tubića

BEOGRAD - Draga Nedeljković (40) naručila je ubistvo njenog prijatelja Radeta Tubića (49), jer je uznemiravao SMS porukama, navodi se u optužnici Višeg tužilaštva.

Radeta Tubića ubio je Milun Milić (48) iz Svračkova 10. oktobra prošle godine, u šumi u selu Godovik kod Požege. On je na Tubića iskočio iz zasede u šumi iznad manastira i ubio ga udarcima u glavu tupim predmetom koji nikada nije pronađen.

Tubićevo telo Milun je nakon zločina zapalio, a prethodno je od njega ukrao mobilni telefon, na osnovu čega je vrlo brzo i uhapšen. Policija i istražni sudija najpre nisu znali koji je Milićev motiv za ubistvo, ali je tužilac tokom istrage došao do novih dokaza koje je uvrstio u optužnicu. Tužilac je u ovom slučaju za teško ubistvo optužio i Dragu Nedeljković.

- Ona je prethodnog dana, kao i na dan ubistva, zvala telefonom Radeta Tubića i navela ga da dođe u selo Godovik i zađe u zapušteni deo šume. Prethodno se dogovorila sa Milunom Milićem da za 30.000 dinara ubije Tubića, jer je navodno uznemiravao i slao joj poruke. Plan naručioca ubistva bio je da Tubić dođe na dogovoreno mesto gde će ga sačekati Milić i da ga on zatim ubije - piše u optužnici Višeg tužilaštva.

Plan Drage Nedeljković ostvaren je u potpunosti, a on je detaljno opisan u optužnici. - Draga je Milunu deset dana kasnije, 20. oktobra, platila 30.000 dinara, koje joj je Milić tražio kao naknadu za ubistvo - navodi tužilac.

Sudija Višeg suda osudio je u avgustu Miluna Milića na 15 godina zatvora, dok je Dragu Nedeljković oslobodio krivice, jer za ubistvo nije bilo dokaza, na šta se tužilaštvo žalilo.

Rođena u Parizu

Tužilac navodi da je Draga Nedeljković rođena u Parizu i da ima prebivalište u Požegi. Draga je po zanimanju domaćica sa završenom osnovnom školom, a ranije nije osuđivana. Milun Milić je iz sela Svračkova, ima završenu srednju školu i po zanimanju je poljoprivrednik. Ranije nije osuđivan.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track