UBISTVO UREDNIKA DANA: Saslušan mogući zaštićeni svedok
Foto: Rojters

Suđenje u Podgorici

UBISTVO UREDNIKA DANA: Saslušan mogući zaštićeni svedok

Crna Hronika -
Duže od dva sata sam pričao u kancelariji tužilaštva. Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da se ne pojavljujem u javnosti, jer ću najverovatnije dobiti status zaštićenog svedoka, kazao je on

PODGORICA - Mogući zaštićeni svedok u istrazi ubistva urednika podgoričkog dnevnika " Dan" Duška Jovanovića, juče je saslušan u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

On je, nakon saslušanja, kazao da je pred tužiteljkom duže od dva sata pričao o svojim saznanjima o ubistvu Jovanovića, ali i da je ispričao neke njemu poznate detalje koji su prethodili ubistvu.

“Duže od dva sata sam pričao u kancelariji tužilaštva. Moj iskaz snimljen je i kamerom. Rečeno mi je da se ne pojavljujem u javnosti, jer ću najverovatnije dobiti status zaštićenog svedoka”, kazao je on. Mogući zaštićeni svedok tvrdi da je i poslednjih dana dobijao indirektne pretnje.“Prete mi, ali me ne mogu uplašiti. Pretili su mi indirektno pre dva dana. Danas sam u tužilaštvu ispričao i ko mi je pretio, imenom i prezimenom”, rekao je on. Potencijalni zaštićeni svedok ranije je ispričao da je početkom juna poslao dopis vrhovnom državnom tužiocu Veselinu Vučkoviću i da mu je ponudio svoja saznanja o ubistvu urednika Dana.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. a Više držano tužilaštvo, u januaru 2013., gotovo deset godina kasnije, ponovo otvorilo istragu o okolnostima ubistva.Tokom leta s tim slučajem saslušan je i crnogorski premijer Milo Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja