UDES: Lekari se bore za život bokserskog šampiona!
Foto: Kurir Štampano

Stravična saobraćajka kod Vladičinog Hana

UDES: Lekari se bore za život bokserskog šampiona!

Crna Hronika -
U sudaru nastradao Zoran Šaćirović (21), a teške povrede opasne po život zadobio mladi sportista Jovo Asanović (17)

VLADIČIN HAN - U teškoj nesreći koja se dogodila kod Vladičinog Hana poginuo je Zoran Šaćirović (21) iz Surdulice. U udesu je povređeno još petoro putnika, a najteže među njima Jovo Asanović (17), bokserki šampion koji je dosad osvojio više od 20 medalja, za čiji se život lekari bore.

Do nesreće je došlo kad su se sudarili „fijat punto“, kojim je upravljao Ljubomir V. (31), i „ford mondeo“ nemačkih registracija, koji je vozio S. S. (22).Krenuli na more- Ljubomir je s devojkom Draganom K. (28) krenuo „fijat puntom“ na more, ali negde pred granicu su videli da imaju problema s kolima, pa su odlučili da se vrate. U povratku su se sudarili s „mondeom“, kojim je upravljao S. S. i u kojem su bili još nastradali Šaćirović, povređeni Asanović i F. S. - rekao je izvor Kurira.Troje teško povređenih prebačeno je u Klinički centar u Nišu, a ubrzo je do bolnice stigao i Jovin otac Nenad.

Veliki talenat...Jovo Asanović
Veliki talenat...Jovo Asanović

- Uzeo mi je srce, taj što je moga sina vozio. Ako moj Jovo umre, i ja ću da poginem... Ako ostane živ, slaviću ovaj dan - neutešno je govorio Nenad, dok je njegova supruga nekoliko puta padala u nesvest čekajući izveštaj lekara.Nenad je rekao da je Jovo dosad osvojio 20 medalja.- Ovde su i njegovi treneri, da ga bodre, da bude jak i pobedi u najtežoj borbi. Sve sam za njega činio, u Grčku sam išao da prodajem robu samo da bih njemu obezbedio sve što mu treba, a crne vesti su me dočekale - priča očajni otac.Problemi s „puntom“U nišku bolnicu stigla je i rodbina povređene Dragane K. Njen otac kaže da su Dragana i Ljubomir V. krenuli u Grčku na more.- Negde pred makedonskom granicom Ljubomir je primetio da „punto“ ne može da ide brže od 70 kilometara na sat. Nije hteo da rizikuje, pa su krenuli nazad. Ćerka mi je samo rekla da ih je kod Vladičinog Hana pokupilo vozilo koje je „ševrdalo“ po putu - kaže Dragan.(D. L.)

Kobna nepažnja...Tragovi na mestu teške nesreće
Kobna nepažnja...Tragovi na mestu teške nesreće

ČINJENICEPovrede- Dragana K. - prelom vilice, lakta i noge, nije životno ugrožena- Jovo Asanović - višestruke povrede grudnog koša i unutrašnjih organa, ruptura dijafragme, izvađena mu je slezina, krvarenje u abdomenu i maksilofacijalne povrede- Ljubomir V. - višestruki prelomi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja