UHAPŠENA SVA TRI NASILNIKA: Pretukli Nemca na Zelenom vencu

Slučaj rešen za manje od 24 sata

UHAPŠENA SVA TRI NASILNIKA: Pretukli Nemca na Zelenom vencu

Crna Hronika -
Prvi odo uhapšenih priznao je da su u tuči osim njega učestvovala još dvojica mladića, da je jedan od te dvojice udario Nemca pesnicom u glavu, posle čega je Denis udario glavom u frižidfer i pao

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je večeras još dvojicu nasilnika koji su osumnjičeni za napad na nemačkog državljanina Denisa H. (27) na Zelenom vencu.

Beogradska policija ovaj slučaj rešila je ekspresno za manje od 24 časa.

Kako Kurir saznaje prvi nasilnik koji je uhapšen priznao je da su osim njega u tuči učestvovala još dvojica mladića, da je jedan od te dvojice udario Nemca pesnicom u glavu, posle čega je Denis udario glavom u frižidfer i pao, pa odatle i hematom na glavi.

Preostalu dvojicu napadača Beogradksa policija je u saradnji sa svojim kolegama uhapsila u dva grada u Srbiji i oni se nalaze u policiji na saslušanju.

Policija je danas ranije uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin, izjavio je ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović, koji je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ambasadorom Nemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom obišao povređenog mladića u Urgentnom centru.

Stefanović je tada rekao da se trenutno ispituje uloga uhapšenog u ovom događaju i da li može da identifikuje druge dve osobe koje su učestvovale u napadu:

„Uradili smo detaljnu analizu svih kamera koje se nalaze u neposrednoj blizini i do kraja dana ćemo imati potpuno precizno šta se vidi na tim snimcima“, naglasio je ministar Stefanović i istakao da će policija učiniti sve da u kratkom roku pronađe počinice.

Ministar je poručio da se ubuduće neće tolerisati niti trpeti ovakvi incidenti i da će uslediti brza i energična reakcija policije prema svakome po pokuša da se poigra zakonima zemlje.

„Policija neće ostati nema u zaštiti svih građana, kako naših, tako i iz inostranstva koji ovde dođu sa dobrom energijom, dobrom verom da provedu vreme u našoj zemlji“, rekao je Stefanović i upozorio da je time što je pretučen nemački državljanin naneta velika šteta po imidž naše zemlje i da je poslata jako loša poruka onima koji žele da dođu u Srbiju.

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm se tokom obraćanja medijima zahvalio ministru Stefanoviću na tome što je odmah naložio urgentnu policijsku istragu i što je ona već dala neke rezultate, kako bi napadači bili uhvaćeni i privedeni pravdi.

Podsetimo Nemački državljanin teško je povređen rano jutros oko tri sata u brankovoj ulici kada su ga napali nepoznati napadači i brutalno pretukli. On se nalazio u poseti Beogradu gde je je učestvovao na beogradskoj konferenciji o pravima LGBT populacije. Hitna pomoć je povređenog Nemca dovezla sa teškim povredama glave i telesnim povredama, a imao je krvarenja u moždanim ovojnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja