UHAPŠENI U HOTELU: Grupa Marka Perovića poharala bankomate u SAD
Foto: Independenttribune.com

Prevara sa platnim karticama

UHAPŠENI U HOTELU: Grupa Marka Perovića poharala bankomate u SAD

Crna Hronika -
Grupa je putovala i podizali novac. Istraga još traje, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli mnogo više hiljada dolara u odnosu na to koliko je zasad otkriveno

KONKORD - Četiri osobe iz različitih država u SAD, ua koje se sumnja da su sa prostora bivše Jugoslavije, uhapšene su pod sumnjom da su krali novac sa bankomata.

Uhapšeni su Marko Perović (23) koji je živeo u Čikagu, Nikola Colak (36) iz Džeksonvila u Vermontu, Ivan Halacije (27) iz Forest Hila u Njujorku, i Stefan Mihov (28) iz Hilsdejla u Nju Džersiju. NJima je određena kaucija od 750.000 dolara kako bi se branili sa slobode.

Inače, Marko Perović je iz Kule i navodno je otišao u Čikago da studira.

Četvorica osumnjičenih se terete za više krivičnih dela falsifikovanja platnih kartica, korišćenje tih kartica, nezakonit pristup računarima preduzeća i zaveru.

Geri Hatli, šef policije u Konkordu, saopštio je da su četvorica uhapšenih bili opsednuti opremom za proizvodnju lažnih kreditnih kartica.

"Oni su koristili te lažne kartice za podizanje novca na bankomatima u oblasti Konkorda. Putovali su i podizali novac. Istraga još traje, ali se sumnja da su sa bankomata lažnim karticama podigli mnogo više hiljada dolara u odnosu na to koliko je zasad otkriveno", rekao je Hatli.

Četvorica osumnjičenih uhapšena su u sobi hotela u blizini velikog tržnog centra Konkorda, kada su se, kako kažu u policiji, spremala za nove pohode na bankomate.

Marko Perović Foto: Facebook
Marko Perović Foto: Facebook

(independenttribune.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track