UHVAĆENI NA AUTO-PUTU: Policija privela 13 Avganistanaca!

Nisu imali pasoše

UHVAĆENI NA AUTO-PUTU: Policija privela 13 Avganistanaca!

Crna Hronika -
Ilegalci su nakon privođenja u smederevsku policijsku stanicu inspektorima Odseka za strance i suzbijanje ilegalnih migracija priznali da su državljani Avganistana, da su u Srbiju ušli iz Makedonije van graničnog prelaza i da su putovali pešice i auto-stopom, rekao je portparol policije Saša Nikolić

SMEDEREVO - Smederevska policija pronašla je na auto-putu između Niša i Beograda trinaestoro državljana Avganistana bez putnih isprava, saopšteno je danas.

U saopštenju se navodi da su oni pronađeni kod Velike Plane, preko puta motela "Lozovička česma", a među njima je i petoro dece od dve do sedam godina i četvoro maloletnika od 14 do 17 godina.

"Oni su nakon privođenja u smederevsku policijsku stanicu inspektorima Odseka za strance i suzbijanje ilegalnih migracija priznali da su državljani Avganistana, da su u Srbiju ušli iz Makedonije van graničnog prelaza i da su putovali pešice i auto-stopom", rekao je portparol policije Saša Nikolić.

Nakon što su svi stranci rekli da žele azil u Srbiji, izdate su im potvrde i upućeni su u Centar za azilante u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track