NEVIĐENA PLJAČKA: Ukradeno oružje na aerodromu Nikola Tesla namenjeno izvozu!
Foto: Dragana Udovicic

Nestala dva sanduka s oružjem iz aerodromskog magacina

NEVIĐENA PLJAČKA: Ukradeno oružje na aerodromu Nikola Tesla namenjeno izvozu!

Crna Hronika -
„Jugoimport SDPR“ trebalo da izveze naoružanje kupcu koji je potom odustao, pa kad su hteli da ga vrate, utvrđeno da fale dva sanduka

BEOGRAD - Dva sanduka s oružjem ukradena su iz magacina na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“. U njima je bilo dvadesetak automata „škorpion“, koji su bili namenjeni izvozu, a odneti su iz bescarinskog prostora u kojem se nalazilo, kako nezvanično saznajemo, oko 2.000 komada oružja.Oružje je od aprila, nezvanično saznaje Kurir, stajalo u aerodromskom magacinu, a firma „Jugoimport SDPR“ nameravala je da ga proda zasad nepoznatom kupcu, koji je u međuvremenu odustao od posla. Oružje je trebalo da bude vraćeno pošiljaocu sinoć, kad je oko 19 sati primećeno da nedostaju dva sanduka.

Osam paleta naoružanja- U zgradi robno-carinskog magacina konstatovano je da sa dve, od ukupno osam paleta, fali po jedan sanduk s oružjem. Roba je krajem marta trebalo da bude poslata kupcu, ali je pošiljka obustavljena, posle čega je oružje dopremljeno u skladište - rekao je izvor Kurira.Policija je odmah obaveštena o nestanku, a uviđaj su obavili drugo i osmo odeljenje beogradske policije u prisustvu tužioca. Popisani su serijski brojevi oružja koje nedostaje, a očekuje se da u istrazi pomognu snimci sigurnosnih kamera.Aerodrom ćutiIz beogradskog aerodroma nisu želeli da komentarišu zabrinjavajući nestanak oružja i za sve informacije uputili su na policiju.- Iz magacina na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu nestala je određena količina automatskog naoružanja. Ono je nestalo iz magacina u bescarinskom prostoru, a bilo je namenjeno izvozu - kratko su rekli u MUP i potvrdili da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Ogromna greška... Aerodrom „Nikola Tesla“
Ogromna greška... Aerodrom „Nikola Tesla“

UBOJITO Efikasna automatska puška TERORISTI I KRIMOSI VOLE „ŠKORPIONE“„Škorpion“ je češki automatski pištolj, koji je po licenci proizvodila i kragujevačka „Zastava“, i taj model je nazvan automatski pištolj 7,65 mm M84. Namenjen je za uništavanje neprijatelja u bliskoj borbi, a male dimenzije čine ga pogodnim za posade borbenih vozila, borbu u naseljenim mestima, skriveno nošenje i specijalne zadatke. Masovno je korišćen u sukobima u bivšoj Jugoslaviji, a javnosti je najpoznatiji kao oružje kojim su počinjena brojna ubistva na ulicama srpskih gradova. „Škorpion“ zbog malih dimenzija, pouzdanosti i jednostavnosti često koriste i gerilske i terorističke grupe širom sveta.(S. O. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja