USMRTIO KOMŠIJU: Ništa strašno, ubio sam kera!
Foto: Kurir Štampano

Šokantna izjava osumnjičenog za ubistvo u Zaklopači

USMRTIO KOMŠIJU: Ništa strašno, ubio sam kera!

Crna Hronika -
Vladimir Anđelković (33) predao se policiji i priznao da je iz karabina ubio Ivana Grčića (31), kome je dugovao pare

BEOGRAD - Vladimir Anđelković (33) iz sela Zaklopača kod Grocke uhapšen je zbog ubistva komšije Ivana Grčića (31). Anđelković se predao policiji u sredu uveče, a kako saznajemo, inspektorima je rekao da je zločin počinio zbog duga od 10.000 evra.Anđelković je Grčića ubio lovačkim karabinom u utorak oko 21.15, u svojoj kući, nakon čega je leš bacio na đubrište pored puta na ulazu u Zaklopaču. Prema prvim informacijama, Grčić, koji je radio kao poštar, pre nekoliko godina Anđelkoviću je dao novac da bi mu kupio bager rovokopač, koji je trebalo da mu uveze iz Italije. Međutim, kako kažu Grčićevi rođaci i prijatelji, Anđelković je taj novac potrošio na druge stvari.Dao mu 10.000 evra- Ivana su od kilo mesa odgajili baba i deda, radio je kao poštar i bio je vredan i pošten momak. Pre oko četiri godina podigao je oko 10.000 evra kredita sa namerom da kupi bager, a kako se Anđelković bavio uvozom polovnih mašina, dao mu je pare. Međutim, od toga nije bilo ništa. Vladimir mu nije ni vraćao novac niti mu je kupio bager. Pre oko dva meseca Ivanu se pokvario automobil, pa je od Vladimira tražio da mu vrati barem deo novca kako bi kupio neka kola - tvrdi Nenad Grčić, rođak ubijenog.

Žrtva... Ivan Grčić
Žrtva... Ivan Grčić

On dodaje da je poslednji put video Ivana u utorak uveče.- Pomagao sam mu da sredi poštu. Zvali su ga dva puta telefonom, a onda je neko došao po njega kolima. Tad je izašao iz kuće i više se nije vratio - priča rođak.Smiljana, Igorova baka, kaže da je sumnjala da joj je Vladimir ubio unuka kad je u utorak uveče nestao.Vrisak podstanarke- Znala sam da mi je on ubio dete... Što ga ubi, jooj! Ako nije imao para nije morao da mu vrati, ali što ga ubi - kukala je na sav glas nesrećna žena.Anđelkovićeve komšije kažu da su se iz njegovog dvorišta u utorak uveče čula tri pucnja.- Potom se čula vriska Anđelkovićeve podstanarke koja živi u jednom delu njegove kuće. Zvao sam Vladimirovog oca Božidara da dođe jer ne žive zajedno da proveri šta se dešava. On je ubrzo stigao, ali se nije zadržao dugo. Sreo sam ga na odlasku i rekao mi je da mu je Vladimir kazao da nije ništa strašno i da je ubio kera koji juri kokoške po kraju - rekao nam je prvi komšija porodice Anđelković.

Nikola Anđelković, Brat osumnjičenog IVAN JE BIO ZELENAŠ, PRETIO JE VLADIBrat ubice Nikola Anđelković tvrdi da je Vladimir ubio Grčića jer mu je ovaj pretio.- Ivan je zelenaš, davao je novac pod kamatu. Tačno je da je Ivan dao 10.000 evra mom bratu da mu kupi bager. Međutim, bager mu nije kupio, a kad je hteo da mu vrati pare, Ivan je predložio da zajedno ulože novac u neke druge mašine. Vladimir je kupio neke mašine i prodao ih, a Ivanu je vratio 6.000 evra. Na preostalih četiri Ivan je tražio kamatu, koju je moj brat plaćao sve do početka ove godine. Na kraju je ostao bez para, pa je Ivan počeo da mu preti. Te večeri su se videli i potukli. Vladimir ima ožiljke po licu, ne znam kako je došlo do toga da ga ubije - rekao je brat osumnjičenog.

Hteo da sakrije zločinLEŠ BACIO NA SMETLIŠTEVladimir Anđelković je tri puta pucao u nesrećnog Grčića, a jednim metkom ga je pogodio u stomak, što je bilo smrtonosno. Njegovo telo je potom uvio u džak i ćebe i bacio pored puta na smetlište, na ulazu u naselje Zaklopača iz Vrčina, na svega nekoliko metara od glavnog puta. Na licu mesta naša ekipa zatekla je lokvu krvi i konce koji su otpali sa ćebeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja