NOVAC NIJE MOTIV: Pekar ubijen sa dva metka u grudi
Foto: Marina Lopičić

Policija istražuje zločin na Vračaru

NOVAC NIJE MOTIV: Pekar ubijen sa dva metka u grudi

Crna Hronika -
Savan Burmudžija (40) usmrćen u pekari u blizini CZ. Radnja nije opljačkana, pa se isključuje razbojništvo kao motiv zločina

BEOGRAD - Pekar Savan Burmudžija (40) ubijen je juče ujutru hicima iz pištolja u pekari „Čarobnjak“ u Bačvanskoj ulici, u neposrednoj blizini Centralnog zatvora. Sumnja se da je napadač između četiri i pet sati ujutru s dva metka pogodio u grudi radnika koji je u tom trenutku mesio pecivo.- Burmudžija je juče došao na posao oko četiri sata. Sat kasnije u pekaru je stigla i koleginica Slavica, koja je našla Savana u prostoriji u kojoj mesi pecivo. Pekar je bio u klečećem položaju, pa je Slavica pomislila da je pao. Međutim, kad mu se približila, videla je krv i pozvala gazdu - kaže naš izvor iz istrage.Nije bilo premetačineU pekari nije bilo premetačine, niti je bilo šta ukradeno, pa se veruje da razbojništvo najverovatnije nije motiv likvidacije.- Pored mrtvog radnika pekare nađena je njegova torbica, u kojoj je bio novčanik s parama, ali on je netaknut. Vrata pekare nisu bila obijena, niti je bilo šta razbijeno unutra. Motiv ubistva najverovatnije su neraščišćeni računi odranije - kaže naš izvor iz istrage.Ispred pekare „Čarobnjak“ juče su došli Burmudžijini učenici, koji su bili u potpunom šoku. Oni su međusobno komentarisali da ne znaju ko bi mogao da ubije Savana.- On nas je učio zanatu, a u ponedeljak oko osam sati sam se video s njim. Sve je bilo uobičajeno, nije se žalio da mu neko preti ili da ima probleme. Kad sam na vestima video da je ubijen radnik pekare u Bačvanskoj ulici, odmah sam dotrčao nadajući se da to nije Savan - rekao je jedan od mladića koji je došao ispred pekare.Kako saznajemo, Burmudžija nije imao kriminalni dosije, a iza sebe je ostavio troje maloletne dece.Nema dosije u policiji- Dvaput se ženio. Iz prvog braka ima dvoje dece, a iz drugog jedno. Ranije je i sam bio vlasnik pekara kod Piramide i Arene, a u poslednje vreme je radio u „Čarobnjaku“ kao majstor za burek i druga peciva. I njegova žena je ranije radila u pekari „Čarobnjak“ kao prodavačica - kaže Savanov poznanik.

Žrtva... Savan Burmudžija
Žrtva... Savan Burmudžija

Ljubav ili dugoviISTRAGA U DVA PRAVCAIstraga ubistva zasad ide u dva pravca, a kao mogući motivi pominju se finansijski problemi i ljubavne afere.- S obzirom na to da pljačka nije motiv ubistva, postoji mogućnost da je Burmudžija ubijen zbog nekih dugova, ali se ne isključuje ni to da je on možda nastradao zbog ljubavi i neraščišćenih odnosa - kaže naš izvor iz istrage.

Nema očevidacaKAMERE SNIMILE UBICU?Očevidaca ubistva nema, ali policija veruje da su kamere s parkinga preko puta pekare možda snimile ubicu.- Pregledaćemo snimke sa video-nadzora, moguće je da se na njima vidi osoba koja je došla u pekaru i ubila radnika - kaže naš izvor iz istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track