UZEO 3.000 EVRA, DOBIO LISICE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera Obilića!
Foto: Kurir Štampano

Uhapšeni ispred policijske stanice

UZEO 3.000 EVRA, DOBIO LISICE: Vlasnik radio-stanica reketirao fudbalera Obilića!

Crna Hronika -
Uhvaćeni na primopredaji: Zoran Jajić (48) i Drago Š. (32) od Branka L. (54), nekadašnjeg fudbalera i trenera mlađih kategorija, hteli da iznude 3.000 evra

NOVI SAD - Vlasnik nekoliko lokalnih radio-stanica u Novom Sadu Zoran Jajić (48) i njegov kompanjon Drago Š. (32) uhapšeni su pošto su pokušali da iznude novac od Branka L. (54), nekadašnjeg fudbalera i trenera mlađih kategorija u Obiliću i Radu. Dvojica osumnjičenih uhapšeni su u filmskoj akciji, ispred samog sedišta Policijske uprave Novi Sad, u trenutku kad su od oštećenog primali kovertu sa tri hiljade evra!

Smislili loš plan...Privođenje Jajića ispred PU Novi Sad
Smislili loš plan...Privođenje Jajića ispred PU Novi Sad

Privođen u „Gromu“- U momentu kad je Branko L. predao kovertu okrivljenima, na zaprepašćenje okupljenih ljudi, na njih se obrušilo nekoliko inspektora u civilu. Sve je izgledalo kao na filmu jer su se, kad su policajci skočili na dvojicu muškaraca, novčanice razletele po asfaltu. Ubrzo su dvojica uhapšenih uvedeni u zgradu policije - kaže izvor Kurira.Prema saznanjima Kurira, Zoran Jajić privođen je i u akciji „Grom“.- On je pre 12-13 godina u Vrbasu ubio Branu Milovića, zbog čega je nekoliko godina bio na izdržavanju zatvorske kazne. Jajić je Milovića ubio jer mu je dugovao novac, a tada je navodno rekao: „Bila je greška što sam ga ubio. Kad nekog ubijem, više ne mogu da mu naplatim dug“ - objašnjava naš sagovornik.Prema njegovim rečima, Jajić je poznat po brojnim krivičnim delima. Tako se njegovo ime vezuje za zelenašenje, iznude, pirateriju...

 Nisu znali šta ih je snašlo...Privođenje Draga Š.
Nisu znali šta ih je snašlo...Privođenje Draga Š.

Bavi se piraterijom- Svima je poznato da od manjih emitera naplaćuje zaštitu. Jajić se pominje kao vlasnik nekoliko radio-stanica - Radio Jesenjina, Radio Krajine, Radija DOL, a bio je vlasnik i Radio Bosa. Međutim, i pored neprestanog piratskog rada, on se poslednji put pred sudom pojavio pre pet godina, posle čega protiv njega nije pokrenut nijedan sudski postupak - rekao je izvor Kurira.

Plen...U koverti je bilo 352.000 dinara
Plen...U koverti je bilo 352.000 dinara

Krivična prijavaKOD DRUGOG PRONAĐEN PIŠTOLJPretresom stana koji je koristio drugoosumnjičeni Drago Š. pronađen je pištolj marke „crvena zastava“ kalibra 9 mm u ilegalnom posedu, za koji je utvrđeno da pripada njegovom rođenom bratu, protiv kog je podneta krivična prijava u redovnom postupku.- Drago je takođe privođen pre izvesnog vremena, upravo zbog krivičnog dela iznude, zbog čega mu je napisana krivična prijava - dodaje naš izvor.

Ima još žrtavaJAVITE SE POLICIJIPolicijska uprava u Novom Sadu poziva građane koji su eventualno bili žrtve iznude da prijave krivično delo pozivom na broj telefona 021/488 4142.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track