(VIDEO) POMRAČENJE UMA: Muž umislio da je video ljubavnika, pa pokušao da zapali ženu i šestoro dece
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Detalji nesreće u Debeljači kod Pančeva

(VIDEO) POMRAČENJE UMA: Muž umislio da je video ljubavnika, pa pokušao da zapali ženu i šestoro dece

Crna Hronika -
Ferenc Silađi sumnjao da ga supruga Valika vara, pa umalo ubio celu porodicu. On je godinama tukao svoje ukućane

PANČEVO - Mnogo mi je teško, ne znam šta me je snašlo! Najbitnije je da su mi deca živa i zdrava, da sam njih spasla iz požara... Skućićemo se ponovo, samo kad su moji mališani dobro...Ovo je juče za Kurir rekla Valika Silađi (28), čiji je suprug Ferenc (42) u sredu oko 20 sati pijan zapalio porodičnu kuću u selu Debeljača kod Pančeva, u kojoj je bilo njihovo šestoro dece, a potom se obesio. Valiku smo juče zatekli na seoskom groblju, gde je s decom i najužom rodbinom na poslednji počinak ispratila supruga Ferenca.Otišla kod majke- Ne znam ni šta bih vam rekla, teško mi je da pričam o svemu što mi se dogodilo. Treba izvesno vreme da prođe, da se oporavim od ovoga što me je snašlo - rekla je uplakana Valika, koja je sa decom smeštena kod majke.

Ferenc Silađi sumnjao da ga supruga Valika vara, pa umalo ubio celu porodicu. On je godinama tukao svoje ukućane
Ferenc Silađi sumnjao da ga supruga Valika vara, pa umalo ubio celu porodicu. On je godinama tukao svoje ukućane

U ulici u kojoj su do srede živeli Valika i Ferenc i dalje se oseća dim. Komšije kažu da je Ferenc bio ljubomoran i prgav kad popije.- Valiki nije dao nigde da ide sama. Toliko je bio ljubomoran da je prozor zazidao dopola jer je bio ubeđen da joj dolaze ljubavnici. I to veče, kad se vraćao s posla, umislio je da je video kako neki muškarac iskače kroz njihov prozor. Tad je napao Valiku, a onda otišao po benzin - priča komšinica Marika Kuzmanov.Jurio je nožemValika je otišla do druge sobe da odnese detetu mleko, a kad se vratila, goreo je krevetac u kojem joj je spavao najmlađi sin.- Gurnula je Ferenca, a potom zgrabila mališana, kome je kosa bila oprljena. Pozvala je druge mališane i izjurila iz kuće u plamenu. Ferenc je tad zgrabio nož i krenuo za njom. Onda je valjda shvatio šta je uradio - objašnjava komšinica.Kako kaže, pomahnitali Ferenc potom je došao ispred njenih vrata.- Vikao je: „Jao, šta sam uradio! Zapalio sam kuću! Pomagaj!“ Počeo je da se valja po travi i plače. Onda je negde otišao, pomislili smo da je uleteo u vatru, ali su ga kasnije našli obešenog - ispričala je Marika.

http://www.youtube.com/watch?v=HqcAWwJQ_fA

Potresna scenaDECA ISTRČALA BOSAKad su istrčala iz kuće, deca su došla kod mene. Bili su bosi i goli, uspeli su samo da zgrabe rančeve s knjigama. Plakali su i pitali me: „Šta ćemo sad da radimo, gde ćemo da živimo?“ Jadna deca, najviše se potresla najstarija devojčica - priča komšinica Marika.Najavio šta će uraditiSVE ĆU DA ZAPALIMKomšija Đorđe Rodić kaže da je nekoliko dana pre tragedije pričao s Ferencom i da ga je smirivao kad god je bio besan i nervozan.- Rekao mi je: „Ja sam lud, sve ću da zapalim, sve!“ Govorio sam mu da to ne radi, pokušavao sam da ga utešim i smirim. Nisam ni sanjao da je sposoban za tako nešto - kaže Rodić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track