(VIDEO) Snimak ubistva kik-boksera Jovana Kosaća!
Foto: Printscreen You Tub

Zločin izazvao protest u Herceg Novom

(VIDEO) Snimak ubistva kik-boksera Jovana Kosaća!

Crna Hronika -
Policija nije potvrdila autentičnost snimka na kome se vidi kako ubijeni mladić sedi pored ulaza u diskoteku, gde je radio kao obezbeđenje

HERCEG NOVI - Ubistvo kik-boksera Jovana Kosaća (27), koga je hicima iz pištolja 14. septembra likvidirao Bjelopoljac Dragoje Baošić, osvanulo je na društvenoj mreži „Jutjub“!

Snimak uznemirujuće sadržine u trajanju od 51 sekunde je postavio izvesni Igor Petkov. Policija nije potvrdila autentičnost snimka, za koji se tvrdi da je skinut sa jedne od kamera u diskoteci „Kaza“, gde je Kosać ubijen.Ukratko, vidi se kako ubijeni mladić sedi pored ulaza u diskoteku, gde je radio kao obezbeđenje.

Snimljen je i ulazak braće Stanka i Dragana Bigovića i Baošića, potom tuča između Kosaća i Bigovića. Posle gužve sledi scena kako Baošić, čiji su se prijatelji Bigovići tukli sa Kosaćem jer im je preneo odluku vlasnika diskoteke da im je ulaz zabranjen, puca u leđa Kosaću i odlazi. Baošić je uhapšen desetak dana kasnije.

Ubistvo Kosaća izazvalo je gnev Novljana, koji su pre par dana drugi put masovno protestovali, zahetevajući ubrzanje istrage o ovom slučaju.

Na protestima, oni su tražili i smene u tužilaštvu, koje je braću Bigović pustilo na slobodu. Prema mišljenju mnogih u ovom gradu, ubica Baošić je imao pomagače u zločinu, ne samo za vreme skrivanja, već i u događajima koji su prethodili zločinu.- Visoki funkcioner hercegnovskog Centra bezbednosti bio je prisutan u diskoteci „Kaza“ u Igalu kada je ubijen moj sin i mogao je da spreči ubistvo, ali nije reagovao. Na snimcima iz diskoteke jasno vidi da je taj policajac bio na korak od ubice. Bio je toliko blizu da je mogao Baošića da udari po ruci, spreči ga da puca i tako izbegne nesreću - tvrdi otac ubijenog mladića Drago Kosać, koji smatra da je njegov sin žrtva narko-bandi.

Posle prvog protesta nekoliko hiljada građana Herceg Novog, i pretnje da će grad biti blokiran - policija je uhapsila Baošića u jednoj šumi nedaleko od grada. Protesti su održani i subotu, a nastaviće se svake druge nedelje dok se ceo slučaj do kraja ne istraži i razotkrije.

( Večernje Novosti)

http://www.youtube.com/watch?v=_GXimRjNTrc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja