(VIDEO) SUD NAREDIO PRIVOĐENJE: Radomir Počuča snimljen sa proruskim snagama u Donjecku!
Foto: Printskrin

Najavio odlazak preko Fejsbuka

(VIDEO) SUD NAREDIO PRIVOĐENJE: Radomir Počuča snimljen sa proruskim snagama u Donjecku!

Crna Hronika -
Iako je Viši sud naredio privođenje Radomira Počuče na sledeće suđenje jer se nije pojavio na zakazanom ročištu, na internetu se pojavio snimak Počuče sa nekolicinom Srba koji su otišli u Donjeck da se bore na strani proruskih snaga

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu naložio je da se bivši portaprol PTJ Radomir Počuča (44) privede na sledeće suđenje u oktobru jer se danas nije pojavio na zakazano suđenje, niti je sud obavestio o razlozima nedolaska, dok se na internetu pojavio snimak iz Donjecka na kome se vidi i Počuča.

Na Jutjubu je osvanuo prilog u kojem srpski dobrovoljci govore o razlozima zbog kojih su došli na ratište. Na snimku se vidi i Radomir Počuča, poznati tv voditelj koji je otkrio da je na ratištu u Donbasu, a tu je i Nikola Perović, već svima poznati dobrovoljac internacionalne francusko-srpske brigade.

Portaprol suda Dušica Ristić rekla je da ni Počuča niti njegov branilac danas nisu došli na suđenje, i da je pretres odložen za 22. oktobar. Sud je naložio njegovo privođenje uz pomoć policije na sledeće suđenje, dodala je Ristić.

Počuči se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, zbog poziva na prebijanje "žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka. Za to krivično delo nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata, koji su danas stupili u štrajk u celoj Srbiji.

Mediji su juče preneli da je Počuča, koji je radio i kao novinar i voditelj TV Pink objavio na svom profilu na Fejsbuku da je trenutno u Ukrajini, gde se navodno bori na strani proruskih trupa.

On je inače optužen jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Postupak protiv njega sprovelo je Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko društvene mreže.

http://www.youtube.com/watch?v=1P8aoTL6G2M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track