(VIDEO) VELJOVIĆ: Ubistvo pekara (62) u Begeču nije nacionalno motivisano
Foto: Marina Lopičić

Nema veze sa utakmicom

(VIDEO) VELJOVIĆ: Ubistvo pekara (62) u Begeču nije nacionalno motivisano

Crna Hronika -
Dosad je privedeno više osoba u vezi sa ubistvom, inače sklonih konzumiranju alkohola, koje su bile u čestom, svakodnevnom kontaktu sa Stojanovskim, kaže direktor MUP

NOVI SAD - Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je danas da je policija u mestu Begeč kod Novog Sada pronašla beživotno telo Slobodana Stojanovskog (62), ali da nije reč o krivičnom delu koje je motivisano međuetničkom mržnjom.

Telo je pronađeno u pekari, koja se nalazi u porodičnoj kući Stojanovskog, rekao je Veljović.

Veljović je kazao da je policija konstatovala da su povrede od kojih je Stojanovski preminuo nanete oštrim predmetom, ali da će se nakon izvršene obdukcije tačno utvrditi uzrok smrti.

Prema rečima Veljović, policija vrši istragu, a do sada je privedeno više lica koja su dovedena u vezu sa ubistvom. "Radi se o licima koja su sklona konzumiranju alkohola i koja su bila u čestom, svakodnevnom kontaktu sa Stojanovskim", kazao je Veljović.

http://www.youtube.com/watch?v=-25W78VYMsI

On je rekao da ovo krivično delo nije izvršeno po bilo kojoj nacionalnoj osnovi, da nije motivisano događajima na utakmici Srbija-Albanija, niti se može dovesti u vezu sa zadnjim događajima kada su razbijane pekare građana albanske nacionalnosti u Vojvodini.

"Kao direktor policije želim da poručim da je policija obavezna i spremna da pruži zaštitu svakom građaninu Srbije, bez obzira na nacionalnu ili bilo kakvu drugu pripadnost", kazao je Veljović. Objasnio je da već danas policija u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Vršcu, privodi na poligrafsko testiranje više lica koja se mogu dovesti u vezu sa napadima na pekare.

Dodao je da je policija maksimalno angažovana na obezbeđivanju sportskih manifestacija i drugih događaja, te da je već danas više od 5.000 policajaca angažovano na obezbeđivanju utakmica između Partizana i Zvezde, kao i nižerazrednih utakmica. "Javnost mora da shvati ulogu policije i da je policija ta koja mora garantovati bezbednost i sigurnost svakog građanina", dodao je Veljović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track