VIRIJEVIĆEVA ISPOVEST: Ubićemo te, imaš 10 dana da spremiš milion evra

Ponovo na meti reketaša

VIRIJEVIĆEVA ISPOVEST: Ubićemo te, imaš 10 dana da spremiš milion evra

Crna Hronika -
Bivši fudbaler ispričao kroz šta je prošao u proteklih 20 dana, tokom kojih su mu četvorica Požarevljana pretila da će mu pobiti celu porodicu

BEOGRAD - „Mnogo si se opustio! Ti si mrtav čovek! Imaš deset dana da spremiš milion evra!“ Ovim rečima se Nikoli Virijeviću obratio Slobodan T. (44), koji je pre dva dana uhapšen sa trojicom saradnika zbog reketiranja bivšeg fudbalera. Pod sumnjom da su od Virijevića hteli da iznude milion evra, uhapšeni su i Dalibor M. (36), Sanel Z. (34) i Zoran M. (41).U izjavi za Kurir Virijević kaže da su ga reketaši prvi put pozvali 26. juna. Na ideju da mu traže novac došli su pošto su ga videli kako po Požarevcu vozi „audi“ i nosi skupu odeću, a potom su ga gledali i u televizijskim emisijama.- Nisam mogao da verujem da mi traže milion evra. Nisam poznavao te ljude. Posle prvog poziva sam ih prijavio policiji za svaki slučaj, ali ni tada nisam verovao da su ozbiljni. Policija je odlično odradila posao, ali se ja i dalje plašim za sebe i svoju porodicu - kaže Virijević.Ne poznaje ihTokom skoro 15 dana maltretiranja, osumnjičeni su ga zvali s različitih brojeva telefona. Dali su mu rok od deset dana da sakupi milion evra.- Drugi put su me pozvali 1. jula. Muški glas mi je rekao: „Približava ti se rok! Je l‘ se spremaš?“, a ozbiljnu pretnju uputili su mi narednog puta: „Igraš se životom! Pobiću ti porodicu ako ne spremiš pare“ - priča nekadašnji fudbaler.U dogovoru s policijom, odlučio je da im postavi zamku u kafiću na Terazijama.- Probali su da me nateraju da bacim torbu s parama preko ograde jedne firme u Boleču, a zatim i da ih donesem u Mladenovac. Ali inspektori su me upozorili da je to opasno i rekli mi da se s njima nađem isključivo u centru grada, kako bih sprečio mogućnost otmice - objašnjava Nikola Virijević.Primopredaja u kafićuNa dan primopredaje, u sredu, poneo je torbu sa obeleženim novčanicama spakovanim u velike koverte i seo u kafić. Oko 14.25 sati došao je Dalibor M.- Delovao je preplašeno. Drhtao je. Prišao je i rekao da je došao po pare. Seo je, ali je odbio moju ponudu da popije piće. Zatim je nazvao telefonom, najverovatnije Slobodana, rekao mu da je sve u redu i dao mi telefon. Slobodan mi je rekao: „Želim ti da se oženiš, da praviš potomstvo. Želim ti sve najbolje u životu“ - kaže Virijević i dodaje da je nakon toga reketašu dao torbu s parama.Međutim, istog trenutka upali su inspektori i uhapsili Dalibora M., a nedugo potom i trojicu njegovih saučesnika, koji su se nalazili na autobuskoj stanici.

AmateriREKETIRALI DA BI VRATILI DUGKako Kurir saznaje, osumnjičeni su navodno tražili novac od Virijevića da bi vratili dugove zelenašima, od kojih su pozajmili veliku sumu novca.- Ostatak su planirali da potroše na lične potrebe. U pitanju su amateri, koji nemaju nikakve veze sa grupom koja je ranije uhapšena zbog iznude nad Virijevićem - kaže sagovornik iz istrage.ZaštitaTRAŽI OBEZBEĐENJENikola Virijević bio je na meti kriminalne grupe koja je uhapšena avgusta 2013. jer su mu oteli 30 stanova i automobile vredne oko 2,5 miliona evra. Potom je decembra prošle godine izboden u Požarevcu. Njegov branilac Nebojša Milosavljević kaže da je tužilaštvo procenilo da mu zbog učestalih pretnji treba dodeliti policijsko obezbeđenje, ali se to do danas nije desilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track