VOĐA ULTRA BOJSA: Ne tučem žene po Senjaku
Foto: Zorana Jevtić

Završene reči na suđenju Marku Vučkoviću

VOĐA ULTRA BOJSA: Ne tučem žene po Senjaku

Crna Hronika -
Moj branjenik ne spori da je imao sukob sa oštećenom, ali on nije neko ko juri starije žene po Senjaku ne bi li ih pretukao. Otac je dvoje maloletne dece, a sve ranije osude starije su od deset godina, zbog čega predlažem da ga oslobodite, rekao je njegov branilac Saša Milovanović

BEOGRAD - Prvi osnovni sud u Beogradu izreći će u ponedeljak 28. jula presudu vođi navijačke grupe "Ultra bojs" Marku Vučkoviću, optuženom da je išamarao komšinicu Slavku M. (60) kojoj je od zadobijenih povreda pukla bubna opna 2008.

Na današnjem suđenju najpre je saslušan medicinski veštak, a potom su iznete završne reči.

- Pucanje bubne opne koje je konstatovano u lekarskom izveštaju oštećene, moglo je da nastane samo od udarca otvorenom šakom ili mehaničkim predmetom, a nikako pesnicom - naveo je veštak u svom nalazu, čime su opovrgnute tvrdnje Slavke M. da ju je Vučković tukao pesnicama, što je on od početka suđenja negirao.

Zamenik tužioca zatražio je kaznu od godinu dana zatvora, dok je Vučković tražio da bude oslobođen. On je izjavio da nikada u svom životu nije doživeo veću nepravdu i da mu je užasno neprijatno zbog optužnice koja mu je stavljena na teret.

- Sve novine pišu da sam išamaro staru ženu, pa mi je veoma neprijatno što se u javnosti plasira informacija da tučem žene po Senjaku, što jednostavno nije istina - rekao je Vučković.

Njegov branilac advokat Saša Milovanović zatražio je oslobađajuću presudu, podsećajući sud da je tokom postupka napadnuta Beograđanka više puta menjala iskaz, kao i da se nije odazivala pozivima suda.

Takođe, Milovanović je naveo da je protiv nje podignuto više krivičnih prijava zbog lažnog prijavljivanja, kao i da Vučković nije jedini komšija sa kojim je došla u sukob.

- Moj branjenik ne spori da je imao sukob sa oštećenom, ali on nije neko ko juri starije žene po Senjaku ne bi li ih pretukao. Otac je dvoje maloletne dece, a sve ranije osude starije su od deset godina, zbog čega predlažem da ga oslobodite - naveo je Milovanović.

On je potom podsetio i na svedočenje sina oštećene koji je izjavio da Vučković nije udario njegovu majku, kao i da ona ima psihičkih problema, te da Vučković nije jedini komšija koga je prijavila.

Sa Slavkom M. žitelji Senjaka navodno dugi niz godina imaju problema, zbog čega su čak pisali i peticiju kojom su tražili da se iseli iz tog naselja. Milovanović je predlagao da potpisnici peticije, kojih ima više od 40, budu saslušani tokom postupka, ali je sud to odbio. Vučković je ranije osuđen na osam meseci zatvora, ali je presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje. Nova presuda biće izrečena u ponedeljak 28. jula.

( Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track