Vozač juga: Da ga nisam zgazio, svi bismo izginuli!
Foto: Kurir Štampano

„Jaguar“ udario biciklistu i bacio ga pod drugi auto

Vozač juga: Da ga nisam zgazio, svi bismo izginuli!

Crna Hronika -
Od šoka koji je doživela trudnica Radmila Stanković, supruga vozača „juga“, prokrvarila, zbog čega je prebačena u Klinički centar u Novom Sadu

KAĆ - Video sam biciklistu, neosvetljenog, kako vozi posred bele linije. Iz suprotnog smera je išao „jaguar“, nije se brzo kretao. A onda sam odjednom ugledao kako biciklista naglo skreće prema „jaguaru“, koji nije mogao da ga izbegne. Udario ga je i odbacio na moju stranu, ispod mojih točkova. Nisam imao vremena da zakočim. Da sam skrenuo u kanal, svi bismo poginuli.Ovako je Đorđe Stanković (24) iz Kaća familiji opisao nesreću koja se sredu uveče dogodila u Kaću. Stanković je sa suprugom bio u „jugu“, a „jaguarom“ je upravljao Miroslav Jovanović (28) iz Budisave. Biciklista, koji se i dalje vodi kao N. N., poginuo je na licu mesta.Trudnoća pod rizikomBaba njegove supruge Radmile Nevena Kalajdžija kaže za Kurir da je njena unuka od stresa dobila odliv.- Imaju bebicu od 11 meseci, a Rada je ponovo trudna. Međutim, od stresa je juče ujutru dobila odliv, pa je kolima Hitne pomoći odvezena u bolnicu. Pitanje je šta će biti... - priča baka Nevena.Kako kaže, kad je Radmili pozlilo, komšija je Đorđu ponudio svoja kola.- Međutim, Đorđe nije hteo, već je čekao da Hitna dođe. Rekao je da nikad više neće sesti za volan, pod tolikim je stresom. On je tolika dobrica, niti pije, niti puši, čak ni kafu ne pije, i gle sad šta mu se desilo. Bez obzira na to što on nije kriv, ta slika čoveka kako pada ispod njegovih točkova a on ne može ništa da uradi proganjaće ga zauvek - kaže baba Nevena.Osećao se na alkoholMeštanin Kaća Dragan S. kaže da je pre nesreće video biciklistu jer je izašao iz kafane.- Pitao me je gde je put za Novi Sad. Jako se osećao na alkohol. Rekao sam mu da ne vozi bicikl po mraku, ali me nije poslušao - kaže Dragan S.Policiji se niko nije javio da se raspita za biciklistu, pa je pitanje da li je imao porodicu. Kako nam je rečeno, protiv vozača „jaguara“ podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

I drugom vozaču žena trudnaZa vozača „jaguara“ u Budisavi imaju samo reči hvale. Miroslav je porodični čovek, ima dvoje dece i treće na putu.- Žena mu je u sedmom mesecu trudnoće. Te večeri nisu smeli ni da joj kažu i ne znam da li i dalje zna jer se plaše da ne pobaci od stresa. Miroslav je zvao oca da dođe, ali je molio da njegovoj ženi ne govori ništa. Plakao je. Nijedan vozač nije imao kap alkohola u krvi, ali zbog pijanca na biciklu uništiše se dve porodice - kaže meštanin Budisave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track