VREĐANJE VUČIĆA NA UTAKMICI: Tužilaštvo otvorilo istragu protiv Igora Mikića!
Foto: Printscreen

Izdat nalog

VREĐANJE VUČIĆA NA UTAKMICI: Tužilaštvo otvorilo istragu protiv Igora Mikića!

Crna Hronika -
Mikić je priveden u policiju zbog vređanja premijera Aleksandra Vučića u direktnom prenosu fudbalskog meča i osumnjičen je za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi zbog čega mu preti zatvor od šest meseci do pet godina i novčana kazna

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu istražuje incident u kome je Igor Mikić, protiv koga je podneta krivična prijava, upao u otvoreni studio RTS tokom živog prenosa i vređao premijera posle prekida utakmice Srbija - Albanija.

Tužilaštvo sprovodi istražne radnje protiv Mikića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, navodi se u informaciji tužilaštva.

Krivičnim zakonikom Srbije za to krivično delo predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, a moguće i izricanje mere zabrane prisustvovanja utakmicama. Mikić je imao ulaznicu za VIP ložu u delu u kom se nalazi i studio RTS.

Prema pisanju medija, u policiji je rekao da je dobio “ulaznicu za VIP ložu 2 od prijatelja, jer mu je pokojni otac bio delegat FSJ-a, fudbalski trener i savezni delegat”. Mikić je navijač Partizana i bio na utalmici Srbija - Albanija koja se igrala na Partizanovom stadionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track