ZAKAZANO ROČIŠTE: Počinje suđenje Počuči zbog pretnji ženama u crnom!
Foto: Youtube

Otišao u Ukrajinu

ZAKAZANO ROČIŠTE: Počinje suđenje Počuči zbog pretnji ženama u crnom!

Crna Hronika -
Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da sud o tome nije obavešten. Ona je napomenula da za krivično delo za koje se tereti Počuča nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata

BEOGRAD - Suđenje bivšem portaprolu posebnih jedinica policije Radomiru Počuči zbog poziva na prebijanje "žena u crnom" upućenog preko Fejsbuka, zakazano je za sutra pred Višim sudom u Beogradu.

Mediji su, međutim, danas preneli da je Radomir Počuča (44), koji je radio i kao novinar i voditelj TV Pink objavio na svom profilu na Fejsbuku da je trenutno u Ukrajini, gde se navodno bori na strani proruskih trupa.

Portparol Višeg suda u Beogradu Dušica Ristić rekla je da sud o tome nije obavešten.

Ona je napomenula da za krivično delo za koje se tereti Počuča nije predviđena obavezna odbrana od strane advokata.

Počuča se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, a pošto prisustvo advokata nije obavezno, to znači da bi suđenje moglo da se održi i ako je u toku štrajk advokata, ako se Počuča pojavi na suđenju u Palati pravde.

Mediji su danas preneli da je Počuča objavio na Fejsbuku:

"Jesam, otisao sam u Donbas da se borim protiv zla koje preti mojoj svetoj Otadzbini Rusiji... Dosao sam među braću, da podelimo teret borbe protiv neljudi koji se klanjaju Sotoni, novcu, profitu i kojima je bitno da se predaju najnižim oblicima strasti, i zadovoljenju animalnih nagona...Nisam dosao kao plaćenik, ne za novac, nego iz svesnog uverenja da se mora postaviti brana zlu, inače će prevladati. Ko će, ako neću ja. Ko nam dođe, dobrodošao je. Ko ne želi, ne mora".

On je, inače, optužen, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.

Postupak protiv njega sprovelo je Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko društvene mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track