ŽANDARM UBIO RANKA PANIĆA: Uhapšen zbog ubistva tokom mitinga protiv hapšenja Radovana Karadžića!
Foto: Kurir

Priveden

ŽANDARM UBIO RANKA PANIĆA: Uhapšen zbog ubistva tokom mitinga protiv hapšenja Radovana Karadžića!

Crna Hronika -
Ranko Panića (41) iz Mladenovca pretučen je 29. jula 2008. u Beogradu tokom protestnog mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića i preminuo je nekoliko dana kasnije

BEOGRAD - Policija je tokom dana uhapsila osumnjičenog za ubistvo Ranka Panića (41) iz Mladenovca, 29. jula 2008. u Beogradu tokom protestnog mitinga SRS zbog hapšenja Radovana Karadžića. Osumnjičeni je pripadnik Žandarmerije, Nikica Ristić, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović!Panić je s teškim povredama došao u Urgentni centar, dan nakon mitinga, a preminuo je 15. avgusta 2008. Obdukcijom je utvrđeno da je umro od posledica jakog udarca u stomak, od koga mu je puklo debelo crevo, što je prouzrokovalo zapaljenje i pucanje trbušne maramice. Sve je to ubrzo dovelo do sepse, posle čega je preminuo.

Ministar Stefanović je gostujući na RTS i precizirao da je Ristić uhapšen oko 17 sati i da je u pritvoru."Policija je pre pola sata uhapsila osumnjičenog za ubistvo Ranka Panića. Dakle, posle šest godina pronašli smo čoveka za koga verujemo da je to počinio", rekao je Stefanović. On je precizirao da je osumnjičen Nikica Ristić, koji je pripadnik Žandarmerije, a on se trenutno nalazi u pritvoru, koji mu je odredio sud.

Ministar Stefanović nije želeo da izlazi sa pojedinostima tog istrage, ali je rekao da je posebno ponosan što ništa o toj temi nije "iscurelo" u javnost."Radili smo jednu veoma dobru i čvrstu istragu koja je bila potpuno zatvorena i gde su ljudi radili profesionalno i tek kada smo napravili rezultat izašli smo u javnost", naveo je Stefanović. On je podsetio da je Vlada Srbije obećala građanima da neće biti nedodirljivih, te da hoće da sva dela, bez obzira iz koje su godine budu razotkrivena i da oni koji su nešto počinili budu izvedeni pred pravdu.

Ranko Panić je teško povređen u sukobima tokom protestnog mitinga koji je Srpska radikalna stranka organizovala u Beogradu 29. jula 2008. godine. Panić je sa teškim telesnim povredama primljen u Urgentni centar dan kasnije, a preminuo je 15. avgusta. Lekari su utvrdili da je zadobio teške povrede prilikom udarca u stomak, zbog čega mu je puklo debelo crevo.

Ranko Panić, Foto: MUP
Ranko Panić, Foto: MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track