ZLOČIN U PRIJEDORU: Vehabija priznao dvostruko ubistvo u kafiću
Foto: Thnikstock

Rešen slučaj

ZLOČIN U PRIJEDORU: Vehabija priznao dvostruko ubistvo u kafiću

Crna Hronika -
Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Zikrija Krkić, iz osvete, počinio ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića

PRIJEDOR - Zikrija Krkić, pripadnik vehabijskog pokreta iz Prijedora, koga je policija uhapsila, priznao je ubistvo dva Bošnjaka u kafiću u tom gradu.

Krkić je jedan od četiri lica, koja su uhapšena i osumnjičena za ubistvo Muharema Balića i Almira Redžića, a istragom je utvrđeno da je upravo on izvršio taj zločin. Krkić je predat Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

Policija je kod njega pronašla predmete, koji ga nedvosmisleno povezuju s dvostrukim ubistvom. Tri lica, koja su bila uhapšena s njim, puštena su na slobodu, ali će i dalje biti pod istragom. Policija je kod njih pronašla i oduzela četiri puške, bombe, pištolj i municiju koji su, kao dokazni materijal, takođe prosleđeni na veštačenje.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbednosti Prijedor Radomir Dukić potvrdio je da je, po dosadašnjim informacijama policije, osveta motiv ovog ubistva. On je dodao da su ranije isključeni kao motivi ubistva koristoljublje, verska i nacionalna mržnja i netrpeljivosti, a osveta je najverovatniji motiv, i to prema mlađoj žrtvi.

Dukić je podsetio i da je policija trpela izuzetno jake pritiske sa mnogih strana, od medija, nevladinog sektora, a naročito od političkih partija, da se navodno radi o ubistvu iz nacionalnih pobuda.Balić i Redžić ubijeni su 28. jula u večernjim satima u kafiću "San" u Trnopolju kod Prijedora. Irhan Redžić, vlasnik, zatekao je njihova beživotna tela u tom objektu i slučaj odmah prijavio policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track