CRNE PROGNOZE: Smak sveta preti nam već sutra

Ruski naučnici upozoravaju da Zemlja nema nikakve šanse

CRNE PROGNOZE: Smak sveta preti nam već sutra

Planeta -
Aleksandar Paničev i Aleksandar Guljkov u knjizi „Apsolut i čovek“ otkrivaju da bi se naša planeta zbog bestežinskog stanja svakog trenutka mogla obrnuti za 180 stepeni

MOSKVA - Crne prognoze.Smak sveta mogao bi se dogoditi već sutra, tvrde u svojoj knjizi „Apsolut i čovek“ naučnici s ruskog federalnog univerziteta Aleksandar Paničev i Aleksandar Guljkov. Samo dva meseca nakon što smo „preživeli“ apokalipsu koja je trebalo da se dogodi prema proročanstvu drevnog naroda Maja, dvojica stručnjaka upozoravaju da Zemlju tek očekuje katastrofa izazvana takozvanom osnom inverzijom. Zbog nje će na našoj planeti nastati novo ledeno doba, tokom kojeg će najveći broj živih organizama, uključujući i čoveka, izumreti.Paničev i Guljkov istraživali su tri katastrofe - svetski potop, ledeno doba i izumiranje dinosaurusa - i došli do zaključka da su se sve odvijale gotovo po istom scenariju, a da se njihov početak uvek podudarao s nekim globalnim događajem koji bi poljuljao biosferu i doveo do masovnog odumiranja vrsta. Zato su želeli da najpre otkriju kakav je to događaj bio.Istraživači su se setili onoga što je 1985. otkrio sovjetski kosmonaut Vladimir Džanibekov. Naime, za vreme jednog leta utvrdio je da se tela prilikom kretanja u bestežinskom stanju neočekivano obrću oko svoje ose za 180 stepeni. Ta pojava dobila je naziv „efekat Džanibekova“, a dvojica naučnika smatraju da pomoću nje mogu objasniti uzroke katastrofa na Zemlji. Zapravo, moguće je da se naša planeta u nekim trenucima tako okretala u bestežinskom stanju i menjala pravac svoje ose, što je izazivalo kataklizmične promene na njoj.Paničev i Guljkov objasnili su da bi naša planeta posle još jednog takvog okreta mogla početi da se vrti nadesno, umesto nalevo kao dosad, što bi dovelo do katastrofalnih posledica.

Očekuju nas potop, vatra i zemljotresiPrema teoriji Paničeva i Guljkova, usled osne inverzije Zemlje, koja bi se mogla dogoditi kada najmanje očekujemo, šume i zemljište podigli bi se u vazduh, preleteli velika rastojanja, a onda se svalili u doline. Milionima godina kasnije te jaruge pretvorile bi se u nalazišta kamenog uglja. Takođe, posle okreta gigantski morski talas, sličan cunamiju, izazvao bi potop, nakon čega bi ostale samo planinske oblasti, a iz unutrašnjosti bi zbog zemljotresa jurnuo plamen i lava. Pepeo izbačen u stratosferu zaklonio bi Sunce, pa bi na našoj planeti hiljadama godina vladalo novo ledeno doba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track