CRNI PONEDELJAK U NIGERIJI: Najmanje 70 mrtvih u eksploziji na autobuskoj stanici
Foto: Tanjug

Teroristički napad

CRNI PONEDELJAK U NIGERIJI: Najmanje 70 mrtvih u eksploziji na autobuskoj stanici

Planeta -
Više od 100 ranjenih. Uništeno je i 16 luksuznih vozila i 24 minibusa, potvrdila je policija
1 / 3 Foto: Tanjug

ABUDŽA - U eksploziji bombe na autobuskoj stanici u predgrađu Abudže jutros poginula je najmanje 71 osoba, dok su povređene 124 osobe, potvrdio je portparol nigerijske policije Frank Mba.

"Ukupan broj poginulih za sada je 71, a ranjenih je 124. Povređenima se pomoć ukazuje u bolnicama u Abudži i okolini", rekao je Mba novinarima u nigerijskoj prestonici. On je dodao da je uništeno je 16 luksuznih vozila i 24 minibusa, potvrdila je policija.

Pretpostavlja se da je reč o jednoj bombi od čije eksplozije su se zapalili rezervoari sa gorivom autobusa usled čega je došlo do više naknadnih eksplozija.

Mesto eksplozije obišao je i predsednik Nigerije Gudlak Džonatan koji je izjavio da će zemlja prevazići brutalno nasilje islamista Boko Haram, preneo je AFP.

"Izgubili smo dosta ljudi. Problem koji predstavlja grupa Boko Haram je ružna priča u periodu razvoja naše zemlje, ali mi ćemo je prevazići", poručio je on.

Niko još uvek nije preuzeo odgovornost za incident, ali sumnja se na militantnu islamističku grupu Boko Haram, prenose agencije.

U jučerašnjem napadu u nemirnoj saveznoj državi Borno, na severoistoku Nigerije, u blizini granice sa Kamerunom, ubijeno je najmanje 60 ljudi, dok je više njih ranjeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track