CRNO-BELI TRIO: Lovernj, Milutinov i Bogdanović kandidati za nagradu Zvezda u usponu

Nominacija Evrolige

CRNO-BELI TRIO: Lovernj, Milutinov i Bogdanović kandidati za nagradu Zvezda u usponu

Košarka -
Ovogodišnju nagradu "Zvezda u usponu" Evroliga dodeljuje igračima rođenim posle 1. jula 1991. godine, koji su najviše napredovali u tekućoj sezoni

BEOGRAD - Košarkaši Partizana Žofre Lovernj, Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov nominovani su od strane Evrolige za nagradu "Zvezda u usponu" za sezonu 2013/2014.Ovogodišnju nagradu "Zvezda u usponu" Evroliga dodeljuje igračima rođenim posle 1. jula 1991. godine, koji su najviše napredovali u tekućoj sezoni. Nagrada je ustanovljena u sezoni 2004/2005, a odluku o novoj mladoj zvezdi donose svi evroligaški treneri.

Partizan je već imao evroligašku "Zvezdu u usponu" u svom timu. Novica Veličković u sezoni 2008/2009.. izabran je za najboljeg mladog igrača najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Pored ovog priznanja, treneri će glasati i za "Najboljeg odbrambenog igrača". U kategoriji defanzivaca nominovan je i Žofre Lovernj, koji je najbolji skakač Evrolige. Po završetku plej-ofa objavljuju se glasovi trenera, a najboljim pojedincima nagrade će biti uručene na F4 u Milanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track