ČUČKOVIĆ: Učinićemo sve da protesta više ne bude!
Foto: Zorana Jevtić

Posledice poplava u Obrenovcu

ČUČKOVIĆ: Učinićemo sve da protesta više ne bude!

Beograd -
Dogovorili smo se da na konkretne zahteve nezadovljnih građana damo jasne odgovore kako ne bi bilo nikakvih razloga za proteste", rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković

OBRENOVAC - Obrenovačka lokalna vlast razmotrila je danas zahteve građana nezadovoljnih brzinom obnove od poplava i učiniće sve da ih ispuni kako ne bi došlo do daljih protesta.

"Dogovorili smo se da na konkretne zahteve nezadovljnih građana damo jasne odgovore kako ne bi bilo nikakvih razloga za proteste", rekao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

On je naveo i da su na nivou opštine podeljena konrektna zaduženja kako bi se ispunili zahtevi građana, a da će se sve rešavati u saradnji i sa nadležnim državnim organima.

Čučković je dodao i da su predstavnici opštine razgovarali sa nezadovljnim građanima a da je njihjove zahteve čuo i ministar Aleksandr Vulin koji je boravio u Obrenovcu.

Građani koji su protestvovali ispred zgrade Opštine, nezadovoljni su zbog toga što se sporo pruža pomoć, najavili su da će u ponedeljak, 7. jula organizovati protest ispred zgrade vlade u Beogradu.

Vulin je obraćajući se građanima koji protestuju poručio da imaju pravo da budu nezadovoljni i da će tražiti već na današnjoj sednici vlade da se utvrde precizni rokovi za pomoć.On je najavio i da će novac koji je država sakupila za obnovu zemlje početi da se koristi nakon donošenja zakona o obnovi zemlje, koji bi, kako je najavljeno, trebalo da bude usvojen do 15. jula.

Vulin je rekao i da državni novac ne može da se koristi ni po čijem nahođenju, već da mora da se sačeka zakon i da se donesu odgovarajuće odluke i da će onda biti precizno utvrđena dinamika obnove kuća, pomoći malim privrednicima...Obrenovac je pre 50 dana yahvatio poplavni tals koji je načinio velike štete na području te opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track