ČUDNO ZAČEĆE: Kamila Doris na svet donela mladunče a da nije bila sa mužjakom!

Godinu dana apstinencije

ČUDNO ZAČEĆE: Kamila Doris na svet donela mladunče a da nije bila sa mužjakom!

Ludi svet -
Doris je dobila na težini otkako je stigla na njihovo imanje prošlog juna, ali Hešno je mislio da je to zbog toga što je dobro hrani, a iživotinja nije pokazivala nikakve znake trudnoće

Kamila Doris iz engleskog severnog Jokšira na svet je donela muško mladunče iako godinu dana nije bila u kontaktu sa mužjakom.

Vlasnici kamile Endrju i Marija Hešno bili su zapanjeni to što je njihova mezimica Doris dobila mladunče jer je štalu delila sa svojom polusestrom Dalila. Oni nisu imali pojma da je Doris trudna sve dok nije na svet donela mladog mužjaka.

Doris je dobila na težini otkako je stigla na njihovo imanje prošlog juna, ali Hešno je mislio da je to zbog toga što je dobro hrani, a životinja nije pokazivala nikakve znake trudnoće.

Kada je obišao Doris u četvrtak ujutro, ona je izgledala normalno, ali je nekoliko minuta kasnije radnik Bob Šo došao sa informaciom da se kamila porađa

"Bili smo zaprepašćeni. Svi smo razmišljali o jagnjadima i zekama na Uskrs, nismo milili da ćemo dobiti bebu kamilu", rekao je gospodin Hešno.

"Kamile su poznate po svojoj tvrdoglavosti i Doris je bila veoma uzdržljiva sve vreme i nije pokazivala znake trudnoće, ali je posle porođaja proradio njen majčinski instinkt i šutirala je nogama", rekao je Endrju.

"Trudnoća kod kamila može da varira od 12 do 15 meseci i često biraju kada će da rodi. Često se opredela da se porode u krdu, a nedavno se i njihova lama Mejsi porodila, pa je verovatno i Doris odlučila da na svet donese svog mališana.

Sada je otvoren konkurs za ime male bebe kamile

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track