ČUDO: Hrvati pokrenuli kampanju protiv mržnje

I to se desi

ČUDO: Hrvati pokrenuli kampanju protiv mržnje

Planeta -
Inicijative "Svi mi za Hrvatsku svih nas" napravila je spot protiv mržnje i netolerancije.
Spot međunacionalnu (ne)toleranciju prikazuje kroz fudbaslku utakmicu koju igraju dece različitih nacionalnosti. Cilj kampanje je da se upozori javnost na neprihvatljive pojave mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima etničkih, verskih i jezičnih manjina.
"U ovoj prvoj godini članstva u EU svedoci smo da se u Hrvatskoj zaustavlja proces izgradnje poverenja i pomirenja i da kao društvo imamo velikih problema. Imali smo kampanju za uklanjanje ćiriličnih ploča u Vukovaru, te sve više govora mržnje i zločina iz mržnje. Potreban nam je ovaj pozitivan podsticaj", kaže osnivač i predsednica udruženja "Documente - centra za suočavanje s prošlošću" Vesna Teršelič.
Milana Romić iz Kuće ljudskih prava smatra da će spot pokazati odraslima, javnosti i kreatorima politike da kreativnošću, zajedništvom i neopterećenošću predrasudama ovo može biti Hrvatska za sve.
Inicijativa "Svi mi za Hrvatsku svih nas" okuplja veliki broj građanskih inicijativa i organizacije iz svih delova Hrvatske, a zalažu se za poštovanje prava svakog čoveka i svake društvene skupine s naglaskom na promociju prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track