CVENO-BELI DERBI: Zvezda u panici, stiže strašna Voša!
Foto: Beta

Četvrtfinale Kupa Srbije

CVENO-BELI DERBI: Zvezda u panici, stiže strašna Voša!

Fudbal -
Tradicija „Lale“ po pravilu u decembru pobeđuju Zvezdu na Marakani, a posle današnjeg meča sledi i duel u Superligi za tri dana

Nek bude golova.Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović svestan je da danas i u subotu njegov klub igra protiv Vojvodine dve najbitnije utakmice u polusezoni. Crveno-beli danas (17.00) na Marakani igraju četvrtfinale Kupa Srbije protiv Novosađana.Nezadovoljni trener- Čeka nas teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika, koji je odlično popunjen na svim pozicijama. Nivo igre koji smo imali protiv OFK Beograda moramo podići na viši, jer ćemo u protivnom imati problema. Nisam bio zadovoljan kako smo odigrali na Karaburmi. Patili smo se i tresli do poslednjeg minuta - rekao je Stojanović i dodao:- Takva igra je neshvatljiva, posebno što smo u protekle tri sedmice pokazali kompaktnost. Ako tako budemo igrali, nećemo proći Vojvodinu.Stojanović smatra da su fudbaleri koji su tužili klub Arbitražnoj komisiji FSS mogli da sačekaju kraj sezone, umesto što su to učinili pred najvažnije utakmice. Posle Filipa Mladenovića i Marka Vešovića, raskid ugovora zatražio je i Aleksandar Kirovski.Držaću se principa- Nije prijatno nikome u klubu. Praviš nešto, pa se to sruši zbog nečega što može da se prolongira za pauzu između dve sezone. Svako zna zašto to radi. Nije prijatno, ali neću da kukam. Hoću da na pravi način završim posao do zime. Da posle toga podvučemo crtu i pokažemo nove smernice - istakao je Stojanović i kazao nešto i o svom statusu:- Meni je već... Ne znam koju reč da upotrebim. Nije to moja stvar. Radiću u skladu sa svojim principima dok sam ovde. Ne gledam mnogo unapred. Želim da danas prođemo Vojvodinu i pobedimo.

Stojanović: Oni koji su tužili klub mogli su da sačekaju i kraj polusezone
Stojanović: Oni koji su tužili klub mogli su da sačekaju i kraj polusezone

Direktor StojadinovićZVEZDAŠTVO IGRAČA NA ISPITUDirektor Crvene zvezde Zoran Stojadinović kaže da klub nijednog igrača neće zadržavati na silu:- Svaki Zvezdin fudbaler koji nije svestan teške finansijske situacije može da ide. Imaju ugovor s klubom i time su zaštićeni. To im garantuje da im niko neće uzeti novac. Zvezdaštvo igrača je na ispitu, treba da dokažu svoju ljubav i strpljenje prema klubu. Ubeđen sam da će oni pravi ostati, a ako uzmemo titulu, time će i sebi podići cenu - rekao je Stojadinović.

EgzodusODLAZI I MIRIĆFudbaler Crvene zvezde Marko Mirić podneo je zahtev za raskid ugovora sa crveno-belima. Mirić je tako još jedan fudbaler u nizu koji želi da napusti klub s Marakane. Prošle sezone na taj korak odlučili su se Srđan Mijailović i Aleksandar Pantić.Ove sezone, a pre Mirića, tim putem krenuli su Filip Mladenović, koji je dobio raskid pred Arbitražnom komisijom, kao i Marko Vešović. Dan pre Mirića isti zahtev podneo je i golman Aleksandar Kirovski.

Motiva do nebaVULIĆEVIĆ: IZNENADIĆEMO IHFudbaleri Vojvodine dolaze u Beograd da pobede Crvenu zvezdu i izbore plasman u polufinale Kupa Srbije.- Zvezda jeste favorit, ali samo zbog toga što igra kod kuće. Verujem da možemo da ih iznenadimo jer klub želi trofej Kupa u godini kad slavimo 100 godina postojanja. Očekujem otvorenu utakmicu, dobar fudbal i naravno trijumf Vojvodine - rekao je kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track