Da li znate šta ženu usrećuje više od muškarca?
Foto: Shutterstock

Istraživanje

Da li znate šta ženu usrećuje više od muškarca?

Pop kultura -
Ni jedan savršen muškarac ne može ženu usrećiti koliko to može ''idealna'' težina, pokazalo je dugogodišnje istraživanje

Ženama je mršavost važnija od ljubavi, navodi novo istraživanje. Pokazalo se, naime, da ženu više od bilo kojeg muškarca usrećuje idealna težina, a prekomerna težina izaziva veću patnju i tugu od samoće.

Istraživanje objvaljeno u časopisu “Proceedings of the National Academy of Sciences reports” sproveli su ovo istraživanje tokom 24 godine (od 1984. do 2008.) nad hiljadama Nemica. Rezultati su pokazali da je mršavost pokretač sreće u ženinom životu koju ne može da zameni ni jedan savršen muškarac.

Stručnjaci kažu da je problem vezan s prekomernom težinom postao toliko veliki da može uticati na gotovo svaki aspekt života. Kako kaže psiholog Pam Spur, žene s viškom kilograma uvek misle na svoju težinu, a nažalost živimo u društvu koje stalno ocenjuje veličinu, oblik i privlačnost.

S druge strane, biti samac više nije takav tabu. ''Neko može da kaže ‘Ona je sama, ali je prelepa'. Takva žena može da bude jako usamljena, ali da ima mnogo više nade'', kaže dr Spur.

(metro-portal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track