Da rast zubića prođe bez suza

Kako da lakše prebrodite ovaj period

Da rast zubića prođe bez suza

Stil -
Nekoj deci sisanje pogoršava bol. Ako odbacuje flašicu, dojku ili cuclu, nemojte ga siliti. Kad bol prestane, ponovo će sisati

Prvi zubi - prava muka!Zubići kod većine beba počinju da rastu oko šestog meseca, mada nekim bebama prvi sekutići izrastu ranije ili nešto kasnije. Taj period je i za bebu i za roditelje uglavnom veoma neprijatan, jer ona neprekidno plače. Ako ste i vi u takvoj situaciji, evo kako da ova faza prođe što bezbolnije.- Od prvog dana vodite računa o higijeni zubića. Za pranje koristite samo vodu i mekane zaobljene četkice, koje dete može slobodno da gricka dok to radite. Pošto u tom periodu pojačano balave, koristite portiklu.- Nekoj deci sisanje pogoršava bol. Ako odbacuje flašicu, dojku ili cuclu, nemojte ga siliti. Kad bol prestane, ponovo će sisati.- Potopite čistu pelenu u čaj od kamilice i zamrznite je. Dajte bebi da je gricka jer će tako hladiti desni.- Pronađite odgovarajuću glodalicu za bebu, a najbolje su one koje svetle ili vibriraju jer odvlače pažnju od bola.- Sklonite sve sitnice koje bi beba mogla da proguta, jer će sve oko sebe stavljati u usta kako bi češala desni.- Ako ništa od navedenog ne pomaže, pitajte lekara da vam preporuči neku tečnost ili gel protiv bolova.- Vodite računa da dete unosi dovoljno hrane s visokim nivoom kalcijuma i vitamina D, kako bi zubi bili jaki i zdravi.

Ogrlice od ćilibaraU poslednje vreme pravi hit za probleme s bebinim zubima su ogrlice od ćilibara. Proizvođači tvrde da one rešavaju probleme s nicanjem zuba i bolnim desnima. Ćilibar je prirodni analgetik i u dodiru s toplotom tela otpušta lekovita ulja. Ne treba dozvoliti da ih dete koristi kao glodalicu, a ogrlica treba da se nosi samo pod nadzorom roditelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track