ĐACI VAN KONTROLE: Nabijali prste profesoru u usta i vikali mu kurvo

Strava i užas u gimnaziji u Majdanpeku

ĐACI VAN KONTROLE: Nabijali prste profesoru u usta i vikali mu kurvo

Društvo -
Nasilnici profesoru gurali srednji prst u usta i nos i uglas govorili: „Skini se, kurvo jedna, hajde, ti si dromfulja, bre“

BEOGRAD - Stravično ponašanje đaka!Nekoliko učenika Gimnazije „Mile Arsenijević Bandera“ u Majdanpeku, među kojima je i P. Đ., snimali su pre nekoliko godina kako na času istorije maltretiraju profesora Nebojšu Bazića i sraman snimak objavili, pa skinuli sa interneta. Psovke i uvredeNa snimku se jasno vidi kako usred časa grupa nasilnika napada profesora, gura mu srednji prst u usta i nos i uglas govori svakakve gadosti.- Vidi kakve bradavice ima profesor! Jaoj, kakav je. Dronfuljo jedna, gde si? Skini se, kurvo jedna, hajde! Dromfuljo, dromfi - vrištali su đaci kao da se nalaze u nekoj divljini s vršnjacima, a ne sa profesorom u učionici. Kad je profesor pokušao da otme telefon, dečko koji je snimao udarao ga je po prstima i nazivao droljom i kurvom.Profesor Nebojša Bazić danas radi u drugoj školi i nema problema sa đacima, ali dobro pamti period iz gimnazije, kao i momke koji su ga maltretirali.- To je bilo na početku mog rada, a jedan od đaka koji je učestvovao u tom maltretiranju je sin koleginice koja je tada takođe radila u školi. Ona je i sama pričala da ne može da obuzda svoje dete - kaže Bazić.Pošteno radimOn dodaje da se tog dana nekoliko učenika nekontrolisano ponašalo.- Ponašali su se kao da su naduvani. Ja sam oduvek pošteno radio, bio smiren i imao izrazitu samokontrolu. Sada radim u jednoj školi i objavljivanje tog snimka bi moglo samo da mi naškodi, a to ne želim - priča profesor Bazić i dodaje da samo od svoje plate izdržava porodicu jer mu je supruga nezaposlena.Kurir je juče dobio potvrdu od gimnazije u Majdanpeku da je reč o njihovoj školi, kao i da je u incidentu učestvovao sin jedne njihove profesorke, ali da je to bilo pre sedam-osam godina. Zbog problema sa arhivom nisu mogli da nam kažu da li su učenici sa snimka bili kažnjeni.

ProsvetariZAKONSKI LOV NA PROFESOREJasna Janković, portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže za Kurir da se u srpskim školama često dešava različito nasilje nad nastavnicima.- Tužna je slika koju sve češće možemo zateći u srpskim školama. Ipak, ono što iscuri u javnost samo je trećina onoga što se događa, a prikriva se. Promenom zakona đacima je ostavljena mogućnost da idu na klasičan lov na profesore, jer mogu sve da rade i da izbegnu kaznu. Ovaj problem je sistemski i ne može se rešiti na pojedinačnom slučaju, već treba promeniti svest u celom društvu, počevši od toga da osnovci pametne i vredne đake ne nazivaju štreberima, pa nadalje - kaže Jankovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track