Dačić: Bane, politika se vodi glavom, a ne...! Ružić: Hvala ti, Ivice, sad se vidi da si drug!
Foto: Drgana Udovičić

Pršti: Socijalisti više ne mogu da sakriju haos u stranci

Dačić: Bane, politika se vodi glavom, a ne...! Ružić: Hvala ti, Ivice, sad se vidi da si drug!

Politika -
Potpredsednik SPS i lider stranke razmenili juče nekoliko suptilnih uvreda; Dačić prozvao Ružića da ne ume da razmišlja, a on mu ironično zahvalio na savetima

BEOGRAD - Iako tvrde da u SPS nema trzavica, lider Ivica Dačić i potpredsednik Branko Ružić dokazali su upravo suprotno. Reagujući na kritike koje je Ružić nedavno izneo na račun Vlade u emisiji „Utisak nedelje“, što je dan kasnije podržao i Milutin Mrkonjić, Dačić je svojim „partijskim drugovima“ poručio da se „manu priča o Če Gevari“.- Ako neko hoće da podržava SPS samo zbog funkcija, a da ne podržava kad ih nema, onda je to pogrešan pristup. Zato se manite priča o Če Gevari, poručujem i njima, a možda i nekima drugima - legitimno je razgovarati o svemu, ali se mora razmisliti o alternativi - rekao je Dačić.Mladost ludostPrvi čovek socijalista rekao je i da sa Ružićem nema nikakav problem, da normalno komuniciraju i da ga „bratski savetuje o svemu“, kao što mu je rekao da nije trebalo da nedavno gostuje u emisiji Olje Bećković.- Rekao sam mu da je to pogrešno, jer ako ne želi da brani Vladu, ne treba da učestvuje negde gde će tu vladu napadati. Ipak, to su unutarpartijske stvari. Zaprepašćen sam tolikim shvatanjem važnosti Branka Ružića, uz dužno poštovanje. Mlad je čovek, a politika treba da se vodi glavom, a ne nekim drugim delovima tela. Inače, ne znam da li bih njegov nastup u toj emisiji ocenio kao opozicioni, već da su to više njegovi lični stavovi - rekao je Dačić i poručio Ružiću da slobodno može da mu „izađe na crtu“ na kongresu stranke.Stariji bratNa ove kritike Ružić je uzvratio zagonetno.- Predsednik Dačić je jasno, glasno i čvrsto pokazao javnosti Srbije da je pravi drug, čak u nekim segmentima, stariji brat. Hvala mu na tome. Generalno, draže mi je da ostavim utisak nego da nemušto stavljam kažiprst tamo gde mu nije mesto - rekao je nekadašnji ministar za EU.Kurir je već pisao da u SPS uveliko sevaju varnice, jer su pojedini visoki funkcioneri nezadovoljni pomirljivim odnosom socijalista prema SNS, ali i zbog činjenice da su neki od njih ostali bez funkcija. Među nezadovoljnima su, pored Ružića i Mrkonjića, i Slavica Đukić Dejanović, Žarko Obradović i Dušan Bajatović.

Nove tehnologijeDAČIĆ: MRKA NE ZNA DA KORISTI TVITERRužićeve kritičke reči na račun Vlade na Tviteru zdušno je podržao i Milutin Mrkonjić i napisao: „Bravo, Bane“. Međutim, Dačić je juče posumnjao da je te reči zaista napisao Mrkonjić.- Da li vi stvarno mislite da Mrkonjić zna da se prikači na Tviter? - upitao je juče Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track