Dačić: Da me citiraju, a ne interpretiraju

Dačić: Da me citiraju, a ne interpretiraju

Politika -
Nijedan normalan čovek ne bi mogao da kaže da nas zločinci ne puštaju u Evropsku uniju (EU). Čak i ako tako misli ne verujem da bi rekao,naglasio premijer

BEOGRAD - Mediji ne bi trebalo da me interpretiraju, već citiraju, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić, povodom svog govora u nedelju na komemoraciji srpskim žrtvama u mestu Draginac kod Loznice, i ocenio da tim govorom nikoga nije uvredio.

"Nijedan normalan čovek ne bi mogao da kaže da nas zločinci ne puštaju u Evropsku uniju (EU). Čak i ako tako misli ne verujem da bi rekao", naglasio je Dačić, u izjavi posle konferencije o borbi protiv trgovine ljudima.

"Ne tumačite moje mišljenje, već prenesite šta sam rekao", poručio je Dačić i dodao da će danas svima dostaviti govor koji je održao u Dragincu. On je najavio da će od nekih medija, zbog izveštaja sa tog događaja, tražiti izvinjenje srpskoj i nemačkoj javnosti.

Rekao sam da posle genocida koji smo preživeli u dva svetska rata zbog toga što smo bili na pravoj strani međunarodne zajednice, Srbija nije ničim zaslužila da ima nepravedan odnos prema njoj, naveo je Dačić.

Dačić je napomenuo i da je rekao da je Srbija uvek bila na strani onih koji su se borili protiv fašizma i protiv genocidne politike, kao što je bila ona koja se pokazala u Dragincu.

Odmah posle Drugog svetskog rata, oni koji su počinili ovaj zločin počeli su da grade novu Evropu, rekao je Dačić i dodao da Srbija ima pravo na svoju novu šansu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track