Dačić: Deliću sudbinu naroda
Foto: Tanjug

Odbor SPS odlučio

Dačić: Deliću sudbinu naroda

Politika -
Ovo je veliki ispit za mene i partiju, kako bude narodu, tako će biti i meni kao premijeru, rekao je mandatar nove vlade na GO SPS

BEOGRAD - Glavni odbor socijalista danas je razmatrao svoje kandidate za ministre vlade Srbije.

kako je ranije najavljivano GO je usvojio te predloge tako da nije bilo nikakvih iznenađenja.

Prema toj listi:

Ivica Dačić - premijer i ministar MUP-a,

Milutin Mrkonjić - ministar saobraćaja,

Žarko Obradović - ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja,

Slavica Đukić-Dejanović - ministar zdravlja,

Jovan Krkobabić - potpredsednik vlade i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike,

Veljko Odalović - generalni sekretar vlade.

Prema Dačićevim rečima, SPS će posle 12 godina imati premijera i to, kako je precizirao, nije politička pobeda, već životni ispit - da li kadrovi SPS znaju da rade posao.

"Ovo je veliki ispit za mene i partiju. Kako bude narodu, tako će biti i meni kao premijeru. Svi se moramo truditi da najbolje radimo svoj posao, ne rukovodeći se stranačkim, nego državnim intertesima", rekao je Dačić.

Na kvoti SNS nalazi se i lider SDPS Rasim Ljajić koji će biti ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informatičkog društva i četvrti potpredsednik vlade, kao i lider koalicione NS Velimir Ilić koji će voditi ministarstvo za građevinu i urbanizam.

Ujedinjeni regioni Srbije su za ministra finansija i privrede još ranije predložili lidera stranke Mlađana Dinkića, za ministarku regionalnog razvoja, državne uprave i lokalne samouprave Vericu Kalanmović, dok će visoka funkcionarka stranke Suzana Grubješić biti potpredsednica vlade zadužena za evropske integracije.

Još jedan član vlade biće lider SDA Sulejman Ugljanin koji će i u novom kabinetu ostati ministar bez portfelja zadužena za Kancelariju za održivi razvoj.Grubiješić i Ugljanin su dva člana vlade koji nemaju posebne resore.

Kada je reč o Narodnoj skupštini, naprednjaci su danas potvrdili da će predsednik Skupštine biti Nebojša Stefanović, a generalna sekretarka Jana Ljubičić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track