Dačić: Đilase, ja te držim u šaci!
Foto: Beta

Gradonačelnika napuštaju partneri

Dačić: Đilase, ja te držim u šaci!

Politika -
SPS nije podržao predlog Đilasa za dizanje kredita radi nabavke autobusa i najavio mogućnost promene vlasti u Beogradu

BEOGRAD - Preokret!Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ostao je u gradu bez podrške svojih dugogodišnjih partnera socijalista! SPS je, po svemu sudeći, rešio da pusti niz vodu Đilasa, što je otvorilo prostor za promenu vlasti u gradu. Naime, na sednici Skupštine grada, SPS nije podržao Đilasov predlog da se Beograd zaduži za nabavku novih autobusa za GSP. Socijalisti su, konačno, zajedno sa naprednjacima bili uzdržani povodom tog predloga, dok su predlog podržali odbornici DS i PUPS. Kako saznajemo, PUPS će zbog toga možda snositi posledice na republičkom nivou.Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da je Đilas ne treba da zaboravi da je na čelu Beograda zahvaljujući njemu. Dačić je rekao da nije tačna Đilasova tvrdnja da je SPS nudio SNS vlast u Beogradu, kao i da će socijalisti o tome zauzeti stav ako ta tema dođe na dnevni red.- Ne pada mi na pamet da učestvujem u vlasti koja će svaki dan da me napada - rekao je Dačić i dodao da se SPS pre četiri godine na neki način „ogrešio“ o Aleksandra Vučića jer su demokrate insistirale da imaju gradonačelnika Beograda.

- Ova, 2012. godine bila je godina promena u Srbiji, a naredna će biti godina promena u Beogradu - rekao je Jovičić i dodao da nije bilo razgovora o prekomponovanju vlasti u Beogradu, ali postoje dokazi da u vladajućoj koaliciji ne funkcioniše sve baš najbolje.

Predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić rekao je SPS nije podržao Đilasov predlog zato što smatraju da GSP nije spreman da se u ovom trenutku nosi sa zaduženjem od 65 miliona evra, a neslaganju s koalicionim partnerima ne pridaje posebno veliki značaj.

Đilas: Ne znam da li ću i dalje biti gradonačelnikGradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je da spekulacije oko prekomponovanja vlasti na njega ne utiču.- Na početku godine sigurno ću ostati na mestu gradonačelnika, a tokom godine ćemo videti. Ne vidim nijedan razlog da vlast koja je dobila toliku podršku građana bude prekomponovana - rekao je Đilas i dodao da će saradnja sa socijalistima biti nastavljena kao i do sada.

Dačić: Đilas je na vlasti zahvaljujući meni

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je da je Đilas ne treba da zaboravi da je na čelu Beograda zahvaljujući njemu. Dačić je rekao da nije tačna Đilasova tvrdnja da je SPS nudio SNS vlast u Beogradu, kao i da će socijalisti o tome zauzeti stav ako ta tema dođe na dnevni red.- Ne pada mi na pamet da učestvujem u vlasti koja će svaki dan da me napada - rekao je Dačić i dodao da se SPS pre četiri godine na neki način „ogrešio“ o Aleksandra Vučića jer su demokrate insistirale da imaju gradonačelnika Beograda. On je dodao da vlast u Beogradu nije u krizi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track