Dačić: Dinkiću, nosi se u pi.ku materinu!
Foto: N. Mandić, Z. Jevtić

Premijer i lider URS razmenili teške reči na sastanku o rekonstrukciji

Dačić: Dinkiću, nosi se u pi.ku materinu!

Politika -
Premijer, ljut na bivšeg ministra jer se drznuo da mu preti, sočno ga opsovao i podsetio ga na „staru slavu“

BEOGRAD - Proradili živci na kraju.Iako su čelni ljudi Vlade pregovore o rekonstrukciji pokušavali da predstave kao konstruktivne debate okrenute isključivo svetloj budućnosti zemlje, istina je da su na tim sastancima pljuštale psovke, ali i nepristojne ponude. Kako Kurir saznaje, premijer i šef Socijalističke partije SrbijeIvica Dačić oterao je u materinu Mlađana Dinkića, lidera Ujedinjenih regiona Srbije, i to pošto mu je Dinkić rekao da se spremi za rat.- Dačić i Dinkić imali su ozbiljnu svađu. Kad je Dačić saopštio Dinkiću da hoće da napusti Vladu, i on i njegova stranka, Dinkić mu je poručio da se spremi jer ulaze u rat. Dačić mu je na to besno rekao: „Ratovao sam protiv NATO, a neću protiv tebe! Da ideš u pi... mate....!“ - kaže izvor našeg lista i dodaje da je premijer još dugo bio ljut što se šef URS uopšte drznuo tako nešto da mu kaže.Dačić je, dodaje naš izvor, ljut i što je Mlađan Dinkić tokom jednog od sastanaka otvoreno pitao Aleksandra Vučića da oni formiraju većinu bez Dačića, na šta mu je premijer, koji je sedeo za stolom, rekao: „Formirajte je ako imate čime!“- Dačića je mnogo razbesnelo Dinkićevo ponašanje. Samo zamislite da vi sedite za stolom, a jedan vaš koalicioni partner predloži drugom, i to tu pred vama, da oni zajedno idu dalje bez vas. Kad je Dinkić to pitao Vučića, on je ćutao, a odmah se ubacio Dačić opaskom da, ako imaju čime, formiraju većinu - kaže naš izvor i dodaje:- To je bila igra živaca i nije se znalo kako će se završiti.

Mogu opet s Vučićem i SPS, ali sa Dačićem više nikakoLider URS Mlađan Dinkić najavio je juče da će se vratiti kao poslanik u Skupštinu Srbije.On je za B92 rekao da je odluka lidera SNS Aleksandra Vučića da nastavi rad u vladi sa SPS, a bez URS očekivana.- Odluka Vučića je očekivana jer bez SPS nema većinu u Skupštini, koja je važna za primenu briselskog sporazuma - rekao je Dinkić, koji je citirao reči pesme Milana Mladenovića „kad je gotovo, za mene, znaj, tek tad je počelo“. On je naveo da bi u budućnosti mogao da sarađuje s Vučićem, kao i sa SPS, ali ne i s liderom socijalista Ivicom Dačićem.

Premijer i alavacPosle prekjučerašnjeg sastanka, Dačić i Dinkić dali su oprečne izjave. Premijer je poručio da Vlada ide dalje bez URS, jer je Dinkić tražio previše - mesto potpredsednika Vlade i „superministarstvo“. Dinkić je rekao da je Dačić lažov koji se boji za svoju funkciju, kao i da je svestan da je samo fiktivni premijer.

Traže izbore, a boga mole da ih ne budePredsednik Vlade i lider SPS Ivica Dačić izjavio je juče da ne razume zahtev opozicije da se ide na izbore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track