Dačić: Guča najpoznatiji srpski brend

Premijer stigao na sabor trubača

Dačić: Guča najpoznatiji srpski brend

Društvo -
Bez obzira na ekonomsku krizu i na probleme sa kojima se suočavamo svih ovih godina, dani sabora posvećeni su srpskoj tradiciji, trubi, dobroj muzici i druženju, rekao je Dačić

GUČA - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je sabor trubača u Guči godinama najpoznatiji i najuspešniji srpski brend.

"Bez obzira na ekonomsku krizu i na probleme sa kojima se suočavamo svih ovih godina, dani sabora posvećeni su srpskoj tradiciji, trubi, dobroj muzici i druženju", rekao je Dačić novinarima u Guči.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog toga što manifestacija okuplja mnogo ljudi, ali i nadu da će sve proteći u najboljem redu bez obzira na rizike ovako masovnog okupljanja.

"Voleo bih kada bi u svet o Srbiji išle samo lepe slike, poput ove manifestacije u Guči, jer je bilo previše negativnih slika do sada", rekao je Dačić.

Ovogodišnji sabor trubača u Guči do sada je posetilo oko 300 hiljada ljudi, a najveći talas gostiju očekuje sa danas i za predstojeći vikend.Guča je "prestonica trube" od 1961. godine kada je prvi put održan Dragačevski sabor i jedan je od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala na svetu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track