Dačić i Izetbegović: Važni smo jedni drugima
Foto: Anadolija

Dačić i Izetbegović: Važni smo jedni drugima

Politika -
Jedini cilj je budućnost, a sadašnjost treba biti iskorišćena kao put za budućnost, kazao je premiejr Srbije

SARAJEVO - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir IZetrbegović sastali su se danas na marginama Konferencije "Sigurnost Balkana, tehnologija i obrazovanje".

Premijer Dačić je istakao da je tokom boravka u BiH imao veliki broj značajnih sastanaka i da su svi protekli veoma dobro.„Smatram da smo mi jedni drugima najvažniji i da zajedno sa Hrvatskom i Crnom Gorom trebamo imati regularne odnose. Jedini cilj je budućnost, a sadašnjost treba biti iskorišćena kao put za budućnost“, kazao je Dačić.On je takođe dodao da je Srbija za rešavanje svih pitanja i da spremno čeka predsedavajućeg Saveta ministara BiH Vjekoslava Bevandu da dođe u psetu.

„Ono što ne smemo da zaboravimo je to da želimo stabilnost i političku sigurnost, te odnose pune kompromisa“, izjavio je Izetbegović tokom konferencije za novinare koja je održana posle sastanka s Dačićem.Izetbegović je istakao da je potrebno inicirati rešavanje bilateralnih pitanja između dveju zemalja.„Ono što je najbitnije je da se počelo sa rešavanjem otvorenih pitanja, a posebno se ponosimo rešenjem pitanja o granici“, kazao je Izetbegović.

On je istakao da Dačić ima sva ovlašćenja i naglasio da se nada da će ih iskoristiti kako bi odnosi između BiH i Srbije bili rešeni na obostrano zadovoljstvo.

„BiH podržava evropske integracije Srbije, jer je to dobro i za našu zemlju“, dodao je Izetbegović.On je također izrazio potrebu da zemlje trebaju pomagati jedne drugima, kao i da nikada više ne smije biti ratova i sukoba na Balkanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track