Dačić i Pučkov u berijevu

Ruski avion na pozajmici do 30. septembra

Dačić i Pučkov u berijevu

Društvo -
Avion "berijev B 200" ima kapacitet od 12 tona vode, rezervoar za vodu ne mora da se puni samo na aerodromu, može i u niskom letu iznad jezera ili reke
1 / 8

NIŠ - Ivica Dačić i ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov prisustvovali su u Nišu demonstracionom letu aviona za gašenje požara "berijev B 200".

Ruski avion je pozajmljen Srbiji tokom sezone visokog rizika od požara i na niškom aerodromu će biti do 30. septembra.

Na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu, premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar za vanredne situacije Ruske Federacije Vladimir Pučkov prisustvovali su demonstracionom letu ruskog aviona za gašenje požara "berijev B 200".

Ruski i srpski ministar bili su putnici ovog aviona koji je nakon uzletanja ispustio vodu na zamišljeni izvor požara.Dačić i Pučkov će, kako je najavljeno, nakon leta razgovarati u Gradskoj kući u Nišu, a nakon sastanka, koji će biti zatvoren za javnost, ministri će se obratiti medijima.

Ruska letelica "berijev B 200" smeštena je na niški aerodrom kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pomagala u gašenju požara i tu će biti do 30. septembra.

Uz niški aerodrom smešten je i srpsko-ruski humanitarni centar za reagovanje u slučaju vanrednih situacija - požara, poplava, zemljotresa, čije osnivanje su, pre tri godine, inicirali Dačić i tadašnji ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu.

Dačić i Pučkov su u aprilu ove godine u Nišu potpisali zaključke o funkcionisanju srpsko-ruskog humanitarnog centra, koji bi do kraja godine trebalo da počne da radi punim kapacitetom.

Avion "berijev B 200" ima kapacitet od 12 tona vode, rezervoar za vodu ne mora da se puni samo na aerodromu, može i u niskom letu iznad jezera ili reke.

http://www.youtube.com/watch?v=jul3L5-aHVU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja