Dačić: Još da podele resore SNS i SPS

Dačić: Još da podele resore SNS i SPS

Politika -
Neki dogovori su već postignuti, pošto postoje stranke koje imaju mali broj ministarstava i sa njima je praktično razgovor završen, naveo je mandatar nove vlade

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je da, kada je sa strankama koje imaju mali broj ministarstava razgovor završen, treba da se završi i konačna raspodela između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

"Neki dogovori su već postignuti, pošto postoje stranke koje imaju mali broj ministarstava i sa njima je praktično razgovor završen. Razgovor treba da nastavimo sa još nekim strankama, ali i da se završi konačna raspodela između SNS i SPS", naveo je sinoć Dačić.

Mandatar je poručio da nije cilj da svaka stranka ima svoj resor, u koji niko drugi neće smeti da zadire, jer vlada treba da bude tim i samostalnih igrača nema.

"To znači da sve odluke koje se donose treba da budu zajedničke, kao i odgovornost", istakao je Dačić i ponovio da će direktori javnih preduzeća biti birani na konkursu.Lider socijalista je najavio da će vrlo brzo razgovarati sa predsednikom SDPS Rasimom Ljajićem i sa Savezom vojvođanskih Mađara.

On je kazao da nije sporno da će postojati želja vladajuće koalicije da i lokalne vlasti budu usaglašene sa razgovorima koji se vode na nivou Republike, ali da postoje neki gradovi gde ta kombinacija nije moguća.Dačić je naveo da nema potreba da se vlast u Beogradu menja i napomenuo da će u većini gradova u Vojvodini doći do promene vlasti, jer SPS, budući da nije deo pokrajinske vlasti, nema obavezu da na lokalu bude u koaliciji sa DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja