Dačić: Ko preti snosiće posledice
Foto: KURIR

Bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje

Dačić: Ko preti snosiće posledice

Politika -
Moramo da konstatujemo da niko nema prava da preti i da će ako preti biti suočen sa posledicama, naglasio premijer

BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je razgovarao sa potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem povodom pretnji koje mu je uputio privedeni vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković, poručivši da nema razloga za bilo kakav strah i da bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje.

"Moramo da konstatujemo da niko nema prava da preti i da će ako preti biti suočen sa posledicama", naglasio je premijer na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove. Bezbednost državnih funkcionera nije dovedena u pitanje, niti će biti, ali niko u zemlji nikome ne sme da se preti, poručio je premijer.

Prema njegovim rečima, Srbija vodi borbu protiv kriminala i korupcije i ona neće biti zaustavljena nikakvom pretnjom. On međutim nije želeo da komentariše da li će protiv Miškovića i ostalih jutros privedenih biti određene mere zadržavanja, rekavši da nije na političarima da o tome govore, već da za to postoje državni organi koji se time bave. Dačić je takođe podsetio da će poglavlja 23 i 24, odnosno borba protiv kriminala i korupcije, biti oblasti koje će prve biti otvorene kada počnu pregovori za članstvo Srbije u EU i da zato sve što se sada radi ima dugoročni karakter.

Miroslav Mišković, njegov sin Marko Mišković i Milo Đurašković koji su osumljičeni za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, privedeni su u Tužilaštvo za organizovani kriminal i određen im je pritvor od 48 sati. Vučić je ranije danas potvrdio da mu je iz policije preneto o pretnjama koje mu je prilikom privođenje uputio vlasnik kompanije Delta, ali da ne razmišlja o povećanju bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track