Dačić: Konačno dobra vest iz Haga!

O presudi Perišiću

Dačić: Konačno dobra vest iz Haga!

Politika -
Dačić je ocenio da je ta presuda Haškog tribunal od velikog značaja za Srbiju i srpski narod zato jer negira optužbe o navodnoj agresiji Vojske Jugoslavije na BiH i Hrvatsku.

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je oslobađajuća presuda za general Momčila Perišića u Haškom tribunalu od velikog značaja za Srbiju i srpski narod u celini i, ako ne bude pravno-tehničkih problema, on će sutra avionom Vlade Srbije doputovati u Beograd.

Dačić je ocenio da je ta presuda Haškog tribunal od velikog značaja za Srbiju i srpski narod zato jer negira optužbe o navodnoj agresiji Vojske Jugoslavije na BiH i Hrvatsku. “To je konačno jedna dobra vest iz Haga”, kazao je Dačić.

On je dodao da će, ukoliko ne bude pravno-tehničkih problema, Perišić sutra u 11 sati avionom Vlade Srbije poleteti sa roterdamskog aerodroma za Beograd.Žalbeno veće Haškog tribunala poništilo je presudu kojom je bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije (VJ), general Momčilo Perišić, proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina koji su počinjeni u BiH i Hrvatskoj, od avgusta 1993. do novembra 1995. i naložilo da on odmah bude pušten na slobodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track