Dačić: Medalje za najbolje

Dana Sektora MUP-a za vanredne situacije

Dačić: Medalje za najbolje

Društvo -
Premijer Srbije i ministar MUP rekao je da su pripadnici Sektora na humanim i teškim zadacima pokazali divljenja vredno zalaganje i predanost i opravdali poverenje građana

VRANJE - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Vranju svečanosti povodom Dana Sektora MUP-a za vanredne situacije, i najavio da će taj sektor biti ojačan, kako novim ljudima, tako i opremom.

Dačić je najboljim pripadnicima Sektora dodelio po 25 zlatnih i srebrnih medalja za izuzetne rezultate u obavljanju dužnosti i zadataka na zaštiti i spasavanju ugroženih građana tokom vanrednih situacija.

Obraćajući se prisutnima, Dačić je rekao da su pripadnici Sektora na humanim i teškim zadacima pokazali divljenja vredno zalaganje i predanost i opravdali poverenje građana.

On je podsetio da su Srbiju u toku ove godine zadesile ekstremno niske temperature i snežni nanosi, a potom i velika suša i požari, i da su vatrogasci iz sastava Sektora u poslednjih 12 meseci bili angažovani na 46.000 događaja, od toga samo u požarima u 37. 000 događaja i evakuisali i spasli 2.000 građana.

Premijer je ukazao da operativnu srž Sektora čini samo 3.000 policajaca, kao i da je Srbija po broju vatrogasaca po glavi stanovnika na začelju u Evropi. On je rekao da će stoga u Sektor biti primljeno 500 vatrogasaca, a predsotiji i ulaganje u novu opremu.

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora Predrag Marić rekao je da su hrabrost i požrtvovanost pripadnika Sektora nešto evidentno, što se ne dovodi u pitanje, ali da je neophodno da državni vrh shvati da je neophodno ulagati u ljudstvo i opremu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track