Dačić: Neću voditi pregovore o Kosovu
Foto: KURIR

Posle konstituisanja nove vlade

Dačić: Neću voditi pregovore o Kosovu

Politika -
Neću voditi pregovore o Kosovu jer postoji dogovor da je to pitanje na premijerskom nivou tako da će to raditi novi premijer Srbije Aleksandar Vučić, kazao je predesednih tehničke Vlade Srbije

ŠID - Predsednik tehničke Vlade Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da, posle konstituisanja nove vlade, on neće voditi pregovore o Kosovu, a povodom najava da će biti ministar spoljnih poslova dodao da o mestima u budućoj vladi još nije razgovarano.

"Ja neću voditi pregovore o Kosovu jer postoji dogovor da je to pitanje na premijerskom nivou tako da će to raditi novi premijer Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Dačić.

On je dodao da će u tim pregovorima učestvovati koliko god može i ukoliko bude pozvan da pomogne.Dačić je podsetio da je do sada bilo više od 30 sastanaka o Kosovu u Briselu. Povodom nastavka razgovora o vladi, Dačić je rekao da sa Vučićem razgovara svaki dan po nekoliko puta jer, kako je rekao, rade zajedno.

Prema njegovim rečima, on i Vučić su juče i prethodnih dana razmatrali razne teme dok se istovremeno u javnosti pravi spektakl kada će i da li razgovarati.

"Srbija ima mnogo problema na koje je neophodno što pre dati odgovore", istakao je Dačić i dodao da za sada nema ništa novo kada je reč o tim razgovorima.

Na pitanja o resorima u budućoj vladi, on je odgovorio da do sada nije bilo reči o tome nego o konceptu buduće vlade i da li će u toj vladi učestvovati još neko sa strane osim većine koju ima SNS.

Dačić je ponovio da je spreman za razgovore o tome, ali je dodao da će o konkokretnim pitanjima biti reči posle predstojeće sednice organa SNS.Sigurno je da su, dodao je on, za ovaj vikend najavljeni razgovori o programu i idejama koje bi bile korisne a "mi nećemo biti kočnica za taj program koji bi prema Vučićevim rečima trebalo da bude zajednički".

Kada je reč o mestima u budućoj vladi i o tome da li će koalicija oko SPS nešto tražiti, Dačić je izjavio da je sada "čista situacija" jer je SNS osvojila apsolutnu većinu.

Pitanje je da li ima potrebe da pomognemo i šta bi Vučiću, kao budućem premijeru, s moje strane i od SPS u toj pomoći najviše značilo, rekao je Dačić.Na pitanje da li ćemu biti teško da iz policije pređe u diplomatiju ukoliko budu ostvarene nezvanične najave da bi mogao da vodi Ministarstvo spoljnih poslova, Dačić je rekao da je on političar, a ne policajac i dodao da nije bio oduševljen ni kada ga je ranije DS predložila za ministra unutrašnjih poslova."O toj temi još nije razgovarano", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track